Върховният касационен съд потвърди присъдата на Емил Милев от 17

...
Върховният касационен съд потвърди присъдата на Емил Милев от 17
Коментари Харесай

ВКС потвърди присъдата на Емил Милев - Крокодила от 17 години затвор

Върховният касационен съд удостовери присъдата на Емил Милев от 17 години и 6 месеца отнемане от независимост, която Апелативният профилиран углавен съд му наложи на 6 юни 2019 година за въоръжения обир пред клона на "Прокредитбанк " в столичния жк "Люлин ".

В решението си от 16 април 2020 година съдът удостовери и избраните санкции на двамата съучастници на Милев в грабежа - 17 години и 6 месеца отнемане от независимост за Едуард Павлов и 15 години и 6 месеца затвор за Лазарин Лазаров. Наказанията на тримата са приведени в осъществяване и ще бъдат изтърпявани при първичен непоколебим режим.

Апелативният съд гледа мярка на Емил Милев-Крокодила (снимки)

Специализираната прокуратура съобщи на съд Милев, Павлов и Лазаров през 2015 година Освен за грабежа в жк „ Люлин “(при който е атакуван с оръжие и удари в главата банков чиновник и са му отнети 136 072 лева до момента в който ги придвижва към инкасо автомобил), на тях и още едно лице - М. Д., бяха предявени обвинявания и за други действия. Емил Милев и М. Д. бяха привлечени за похищение и обир на турски жител на автомагистрала „ Тракия “ на 14 декември 2009 година, както и за последвала престрелка с полицията, за която Милев е упрекнат и за опит за ликвидиране на служител на реда. Милев и М. Д. бяха упрекнати и за обир на бензиностанции в гр. Бухово (на 21 август 2012 г.) и на „ Ботевградско шосе “ (на 22 юли 2010 г.).

С претекстове в решението си от 16 април 2020 година Върховен касационен съд връща на Апелативния профилиран углавен съд за ново разглеждане на събитията по два от случаите. Ако Емил Милев бъде приет за участник в незаконните действия, единствено по обвиняването за опит за ликвидиране на служител на реда на „ Тракия “, може да получи от 15 до 20 година отнемане от независимост, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР