Върховният касационен съд отмени решението на Апелативен съд Пловдив, с

...
Върховният касационен съд отмени решението на Апелативен съд Пловдив, с
Коментари Харесай

ОБРАТ: Ченгето, убило родителите си, няма да лежи доживот

Върховният касационен съд анулира решението на Апелативен съд Пловдив, с което бившето ченге от Икономическа полиция Пловдив Венцислав Караджов получи доживотна присъда за това, че брутално и безмилостно е екзекутирал родителите си.

Върховен касационен съд излиза с претекстове, че съдът в Пловдив не е направил разбор на всички доказателства по делото и не е дал отговор в детайли на възраженията на отбраната юрист Зоя Тошкова.

Припомняме, че предишният месец Венцислав Караджов беше освободен от зандана, където прекара близо 7 години, под домакински арест. Той обаче още веднъж може да бъде върнат там, в случай че наруши избраната мярка и напусне жилището си. В момента той е в къщата, която е била дълготраен предмет на спор с татко му Цветан Караджов. Смята се, че точно тази сграда стои в основата на разстрела на бащата и на майката Божурка. 

Въпреки, че държавното обвиняване твърди, че изтезанието е дело на екс ченгето, и до ден сегашен Караджов младши изрично отхвърля да е умъртвил родителите си, написа блиц. 

На 15 май 2016 г.  Пловдив осъмна с кървава новина. В локви кръв в дребната си къщурка бяха открити простреляните в телата и главите Цветан и Божурка Караджови. На ужасяващата панорама се натъкнала съседка, която отишла да ги види.

Тогава като единствен и главен обвинен беше задържан синът им Венцислав. Преди години той работил в чужбина, изпращал пари на татко си, построили къща, която се водила на името на Цветан. В следствие синът си изискал собствеността си, само че бащата отказал да му трансферира новата постройка. Така се стигнало до зверството след редица подадени сигнали за тормоз и закани и от двете страни. 

При обиск в дома на сътрудника си ченгетата  откриха  директория в компютъра на сина на Венцислав, наречена " Гадове ", цялостна с видеофайлове на родителите му. 

Въпреки изказванията си, че е  почтен, и Окръжен, и Апелативен съд дадоха доживотни присъди на Караджов. Сега знаковият развой в Пловдив ще стартира още веднъж.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР