Върховният касационен съд е върнал на апелативния съд във Варна

...
Върховният касационен съд е върнал на апелативния съд във Варна
Коментари Харесай

Върховният съд прие, че Марешки е осъден неправилно

Върховният касационен съд е върнал на апелативния съд във Варна делото за изнудване против водача на " Воля " Веселин Марешки. Това видя " Сега " в деловодството на съда. 

Марешки първо бе оневинен от Окръжния съд във Варна, а след това приет за отговорен от апелативния и наказан на 4 години затвор. Той получи наказание под минимума от 5 години, очакван от Наказателния кодекс за изнудването, за което е упрекнат, защото е минало прекомерно дълго време от действието до присъдата. Това записа в претекстовете за решението си Апелативният съд във Варна. В тях написа още, че за Марешки са събрани   " спорни характеристични данни "  - несъмнено, той е известна персона. Сред част от обществото се употребява с положително име и престиж, само че измежду други е прочут като човек, от който може да се чака всичко, с връзки в престъпните среди и с възприятието,  " че всичко може да му се размине ".

Върховните съдии Мина Топузова (председател на състава и докладчик), Елена Каракашева и Татяна Грозданова одобряват, че апелативният съд е позволил основни нарушавания на процесуални правила и това е довело до нарушение на правото на отбрана на подсъдимите. 
Заедно с Марешки подсъдима е и Красимира Колева. На нея апелативният съд даде 3 години и 6 месеца отнемане от независимост и 6000 лева санкция. Двамата са приети за виновни от апелативния съд, че от 9 октомври до 16 ноември 2014 година за да принудят Асен Миланов да заплаща всеки месец 10 000 лв., го заплашили с разрушение на стопанисваното от него заведение и със основаване на спънки и прекратяване на комерсиалната активност. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР