Върховният избирателен съвет на Турция (ВИС) отхвърли частично жалбата на

...
Върховният избирателен съвет на Турция (ВИС) отхвърли частично жалбата на
Коментари Харесай

Отхвърлиха искането на партията на Ердоган за повторно преброяване на гласовете в Истанбул

Върховният изборен съвет на Турция (ВИС) отхвърли отчасти жалбата на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) за наново броене на всички гласове в Истанбул като се изключи 51 урни в 21 изборни региона, заяви в. „ Сабах “.

Представителят на ПСР Реджеп Айзел съобщи пред кореспонденти, че апелът на неговата партия да бъдат анулирани резултатите от изборите в квартал ``Буюкчекмедже`` в града ще бъде решен от съвета във вторник.Партията приканва за повтаряне на изборите в квартала, потвърждавайки, че има " проведени нередности ".Йозел сподели, че партията ще продължи да поставя правни старания, с цел да оспори изборите в Истанбул.

Полицията стартира интервенция във вторник сутринта по изказванието, че 11 186 души са преместили адресите си в ``Бююкчекмедже`` преди локалните избори на 31 март.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган изрази загрижеността си по отношение на " проведената интервенция " в изборите в Истанбул в понеделник. 

" Ние, като политическа партия, открихме проведени закононарушения и някои проведени действия, " сподели Ердоган пред кореспонденти преди заминаването си от Истанбул за Москва.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР