Върховният административен съд (ВАС) върна за ново разглеждане от долната

...
Върховният административен съд (ВАС) върна за ново разглеждане от долната
Коментари Харесай

ВАС иска точно описание как Александър Манолев е оказвал натиск за къщата си за гости

Върховният административен съд (ВАС) върна за ново разглеждане от долната инстанция делото за спора на ползи на някогашния зам.-министър Александър Манолев. Аргументът е, че първоинстанционният съд не е решил всички доказателства по делото и доводите на страните.

Върховен административен съд показва, че първоинстанционният съд е трябвало детайлно да прегледа всички твърдяни благоприятни условия, които Александър Манолев е имал, с цел да оказва въздействие в неговия проблем с къщата за посетители.

“Бланкетното изтъкване, че Манолев е “имал опция за оказване на въздействие, което се доказвало от последващите дейности на контролните органи “, приповтаря буквално претекстовете на административния орган (КПКОНПИ) и не съставлява личен извод от фактическа и правна страна на съда “, се споделя в решението на Върховен административен съд.

Върховните магистрати показват, че не излиза наяве кои тъкмо са тези “всички благоприятни условия за практикуване на въздействие върху структурни звена в Държавен фонд “Земеделие “.

През октомври 2019 година антикорупционната комисия (КПКОНПИ) откри спор на ползи на някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев. Решението бе оповестено единствено дни, откакто против него бе импортиран и обвинителен акт за подбуждане към корист с европейски средства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР