Върховният административен съд (ВАС) отмени временното спиране на ТЕЦ Марица-3.

...
Върховният административен съд (ВАС) отмени временното спиране на ТЕЦ Марица-3.
Коментари Харесай

ВАС пуска ТЕЦ-а в Димитровград заради работниците

Върховният административен съд (ВАС) анулира краткотрайното прекъсване на Топлоелектрическа централа Марица-3. Над 200 служащи, които са лишени от своите трудови хонорари са пуснати в безпланов отпуск имат право от отбрана.

Върховен административен съд е показана и нотариална покана от " Хидро Пауър Ютилитис " ЕООД за възнаграждение на над 36 млн. лв. неустойки по контракт за покупко-продажба на ток за месеците април и май. Причината е, че заради насилственото си и непланирано прекъсване топлоелектрическата централа не е изпълнила договореностите за доставка на записаните в контракта количества електрическа енергия и не може да стартира авансово планувания ремонт на инсталацията за интервала 1 юни - 31 август 2022 година
 Топлоелектрическа централа
Топлоелектрическа централа " Марица 3 " остава затворена, корав остава екоминистърът

Установени са 8 случая на надвишени равнища на серен диоксид от началото на 2022 година

Припомняме, че работата на централата от страна на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково на 21 април, като на 29 май регионалният съд удостовери заповедта. Причината за прекъсването на мощността - превишаване на нормите на серен диоксид.

Превишенията на нормите за серен диоксид са предмет на дело на Европейската комисия против България, което е в напреднала фаза и се чака решение на В града имаше редица митинги за замърсяването на въздуха от топлоелектрическата централа. На 7 април Димитровград беше обгазен със серен диоксид, като бяха наложени защитни ограничения за популацията. На хипотетичния замърсител - Топлоелектрическа централа " Марица " 3 АД беше издадено наставление за понижаване на работните мощности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР