Върховният административен съд /ВАС/ обяви кметските избори в Панагюрище за

...
Върховният административен съд /ВАС/ обяви кметските избори в Панагюрище за
Коментари Харесай

Съдът обяви кметските избори в Панагюрище за недействителни

Върховният административен съд /ВАС/ разгласи кметските избори в Панагюрище за недействителни . Те бяха извоювани от самостоятелния Желязко Гагов, който победи с 28 гласа на втори тур дългогодишния кмет на града Никола Белишки. Решението на Върховен административен съд е дефинитивно.

„ Констатираните от експертизата позволени нарушавания в действителност сами по себе си не могат да трансформират изборния резултат. Но допълнени към към този момент установените съществени нарушавания в Секция 25 способстват към изведения извод за изопачен избор “ , написа в окончателното решение на Върховен административен съд. Според магистратите за броене на бюлетините , без значение от техния брой, при такава дребна разлика в община като Панагюрище – единствено 18 броя, е наложителна инспекцията персонално от съда.

„ В сегашния случай първоинстанционният съд е направил доста повече – персонално, в наличие на страните и техните процесуални представители, е направил инспекция на всички изборни бумаги в противоречивата секция 25″ , показват от Върховен административен съд. Предстои до провеждането на нови избори в града, Общинският съвет да назначи краткотрайно изпълняващ длъжността кмет.

Припомняме ви, че при започване на февруари Административният съд в Хасково разгласи за нереален вота за общински съветници .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР