Върховният административен съд потвърди решението на съда в Благоевград за

...
Върховният административен съд потвърди решението на съда в Благоевград за
Коментари Харесай

ВАС осъди бивш кмет на Благоевград за конфликт на интереси

Върховният административен съд удостовери решението на съда в Благоевград за спор на ползи на някогашния кмет на регионалния център  Атанас Камбитов .

Преди две години КПКОНПИ / Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество/ откри спор на ползи по отношение на Атанас Камбитов, който по времето на втория си кметски мандат е бил шеф и едноличен притежател на компания и в границите на седмица е разпределил дивиденти, в това число и на себе си, в размер на близо 80 000 лв., след което сдружението е било трансферирано на друго лице.

Освен това, в качеството си на кмет, през 2016 и 2017 година той е продал два парцела, частна общинска благосъстоятелност, в полза на обвързвано с него лице. 

Атанас Камбитов оспорва решението на Административния съд в Благоевград, който удостовери решението на антикорупционната комисия от 11 ноември, 2020 година. 

Върховен административен съд остави в действие и двете решения, доказващи спор на ползи. 

Камбитов е наказан да заплати санкция от 10 000 лв. и да възвърне в интерес на страната материалната полза в размер на 87 627 лв.. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР