Върховният административен съд отмени промените в плана за управление на

...
Върховният административен съд отмени промените в плана за управление на
Коментари Харесай

ВАС отмени промените в плана за управление на Национален парк "Пирин"

Върховният административен съд анулира измененията в проекта за ръководство на Национален парк " Пирин ". Решението е дефинитивно.

Така, гласуваните от кабинета преди две години промени, които доведоха до митинги на природозащитници, няма да влязат в действие.
Протести пред Върховен административен съд за Национален парк „ Пирин ” Проведе се първото съвещание на съда по делото, заведено от природозащитни организации
Делото стартира след тъжба на Министерския съвет и министъра на околната среда и водите, откакто предишното лято тричленен правосъден състав реши, че измененията нарушават Закона за предпазените територии и разпореждания от интернационалното право.
И прокуратурата влезе в проблема „ Пирин ” Главният прокурор прикани "Юлен " да употребява единствено тази част от националния парк, за която има право
И двата състава на Върховния административен съд изясняват, че на такива места законодателството ни позволява единствено ремонт на построени пътища и спортни уреди, само че не и градежа на нови.

Министърът на околната среда и водите е бил задължен да извърши екологична оценка, с цел да се реши дали са изпълнени задачите на закона, се споделя още в правосъдното решение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР