Върховният административен съд отхвърли жалбата на Политическа партия Гражданска платформа

...
Върховният административен съд отхвърли жалбата на Политическа партия Гражданска платформа
Коментари Харесай

Съдът окончателно постанови, че партията на Божков не може да участва в изборите

Върховният административен съд отхвърли жалбата на Политическа партия " Гражданска платформа Българско лято “ срещу решение на Централната изборна комисия, с което се отхвърля регистрацията на партията за присъединяване в изборите за народни представители на 14 ноември 2021 година

Върховните магистрати от тричленния състав одобряват, че при постановяване на обжалваното решение ЦИК не е позволила нарушаване, представляващо съображение за неговата анулация и законосъобразно е отказала регистрацията на партията, защото към заявката не е показано уверение за настояща банкова сметка.

Непредставянето на което и да е от наложителните приложения към заявката за регистрация по член 133, ал.3 Изборния кодекс е независимо съображение за отвод за регистрация, безапелационни са от Върховен административен съд. От там показват още, че ЦИК работи в изискванията на обвързана подготвеност и прави инспекция единствено по показаните документи и няма право да преценя аргументите за позволени непълноти в приложенията.

В изборите за народни представители вземат участие политически партии, притежаващи настояща банкова сметка, без която не може да се обслужва предизборната им акция. Решението е дефинитивно, заключват от съда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР