Върховният административен съд остави в сила решението на Административния съд

...
Върховният административен съд остави в сила решението на Административния съд
Коментари Харесай

ВАС потвърди, че има конфликт на интереси на бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов |

Върховният административен съд остави в действие решението на Административния съд в Благоевград за открития спор на ползи на някогашния кмет на Благоевград Атанас Камбитов.

Спрямо Камбитов е открит спор на ползи в качеството му на кмет,

Производството пред КПКОНПИ против Атанас Камбитов е почнало по сигнал от орган на правосъдната власт, като са събрани данни, че два парцела – частна общинска благосъстоятелност, са продадени на сдружение " Старт 2015 " ЕООД с шеф и едноличен притежател счетоводителката на тогавашния кмет Р.Ш.

От 25 септември до 3 октомври 2017 година, за 10 дни, като едноличен притежател и шеф е вписан Атанас Камбитов. Той е провел изключително общо заседание на " Старт 2015 " ЕООД и е разпределил дял на себе си за 79 800 лева от насъбраната облага за 2015-2016 година

Сумата му е изплатена от Р. Ш. като счетоводител на сдружението. В същия ден, в който е взето решението, Камбитов е продал дяловете си. На 17 септември 2020 година в Търговския указател е вписана смяна на едноличния притежател на “Старт 2015 ” ЕООД, като новият е “Старт Груп 2020 ” ООД със съдружници Атанас Камбитов и щерка му.

По този метод двата закупени през 2016 и 2017 година парцели минават в благосъстоятелност на сдружение, в което съучастник е някогашният кмет, взел участие в продажбата им.

Като кмет той е издал заповеди и е утвърдил протокол за продажбата на единия общински парцел, сключил е контракт за продажба на другия общински парцел, като и двете дейности са осъществени в частен интерес на обвързвано с него лице.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР