Върховният административен съд остави в сила решението на Административен съд

...
Върховният административен съд остави в сила решението на Административен съд
Коментари Харесай

ВАС окончателно: Разрешителното за строежа в местността Алепу е нищожно

Върховният административен съд остави в действие решението на Административен съд - Бургас по делото, с което бе оповестено за незначително разрешителното за cтpoитeлcтвoтo нa ĸypoртен комплекс в зaщитeнaтa мecтнocт Aлeпy .

Въпросното позволение за градеж е издадено през 2018 от основния проектант на община Созопол, което планува строителство на курортен комплекс и „ подсилване на свлачището. 

Решението на Върховен административен съд е дефинитивно .

Върховните магистрати одобряват изводите на първоинстанционния съд, че капиталовите планове, въз основа на които е издадено процесното позволение за градеж, са издадени на името на разположение, посочено като възложител, което няма такова качество . Според Закона за устройство на територията капиталовите планове, по които се издава позволение за градеж, се съгласуват и утвърждават след документално заявление на възложителя и след показване на изброените в наредбата документи. В сегашния случай тези разпореждания са нарушени.

Издаденото ново позволение за градеж за подсилване на свлачище на същия титуляр е отвън компетентността на органа, който към този момент се е произнесъл по идентично искане- разрешаване на градеж - подсилване на свлачище, заради което издаденото позволение за градеж № 100/10.09.2018 година е незначително и на това съображение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР