Върховният административен съд окончателно потвърди решението на Комисията за противодействие

...
Върховният административен съд окончателно потвърди решението на Комисията за противодействие
Коментари Харесай

Окончателно: КПКОНПИ спечели делото за конфликт на интереси срещу Панайот Рейзи

Върховният административен съд дефинитивно удостовери решението на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) за открит спор на ползи на някогашния кмет на Община Созопол Панайот Рейзи, дружно с наложената глоба от 160 000 лева, оповестиха от комисията.

“Обжалваното решение е годно, възможно и вярно “, постановяват в претекстовете си висшите магистрати.

През 2021 година Антикорупционната комисия откри спор на ползи за някогашния кмет на Община Созопол Панайот Рейзи (мандат 2015 - 2019 г.).  Производството е почнало по сигнал за това, че като кмет Рейзи е разходвал общински средства в интерес на футболния клуб в града.

В документално мнение пред комисията той е показал, че няма налице икономическа или политическа взаимозависимост сред него и спортния клуб, както и че не е получавал заплащане от участието си. Рейзи декларирал също, че дейностите му са въз основа на взети решения от Общинския съвет, които той, като кмет, няма право да не извърши.

В хода на инспекцията от КПКОНПИ е открито, че Панайот Рейзи е подписал персонално шест преводни нареждания за 155 000 лева Според комисията, събитието, че кметът е и член на Управителния съвет и представляващ футболния тим, постанова извода за съществуване на частен интерес по смисъла на закона за спор на ползи.

От КПКОНПИ допълват, че правосъдните инстанции са удостоверили обстоятелството, че Рейзи е подписвал платежни нареждания за финансирането с обществен запас на локалния футболен клуб, на който той самият е член на Управителния съвет и Председател на сдружението. Сумата, с която е ощетен общинският бюджет, е в размер на 155 000 лева. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР