Върховната Рада на Украйна ратифицира Конвенцията на Съвета на Европа

...
Върховната Рада на Украйна ратифицира Конвенцията на Съвета на Европа
Коментари Харесай

Парламентът на Украйна ратифицира Истанбулската конвенция

Върховната Рада на Украйна ратифицира Конвенцията на Съвета на Европа за попречване и битка с насилието над дами и домашното принуждение, по-известна като Истанбулската спогодба , оповестява " Европейская истина ".

" За " гласоподаваха 259 депутати, четирима гласоподаваха " срещу ", а 25 се въздържаха.

Документа поддържаха 193 депутати от парламентарната група " Слуга народа ", 9 от " Европейска взаимност ", 15 от " Платформа за живот и мир ", 10 от " Глас ", както всички депутати от " Довира " и " Възстановяването на Украйна ". Всички 13 депутати от " Батькивщина ", които участваха в гласуването, се въздържаха.

Ратифицирането на Истанбулската спогодба е добър сигнал преди срещата на върха на Европейски Съюз за готовността на Украйна защото тя е самобитен " маркер за цивилизована страна " за страните членки на Европейски Съюз, написа украинската медия.
 Истанбулската спогодба - знак не културните войни сред Източна и Западна Европа
Истанбулската спогодба - знак не културните войни сред Източна и Западна Европа

Страните от Източна Европа вместо да понижават насилието над дами, демонстрират " антиевропейски и анти Европейски Съюз жест "

Това беше изключително значимо за Нидерландия и Швеция - две " скептични " страни, които в последна сметка се съгласиха да поддържат

Истанбулската спогодба е интернационално съглашение на Съвета на Европа за битка против насилието над дами и домашното принуждение, подписано в Истанбул на 11 май 2011 година Страните, подписали Конвенцията, би трябвало да криминализират психическото принуждение, преследването, физическото и половото принуждение, насилствения брак, насилствения аборт и стерилизацията.

Конвенцията е подписана от 46 страни и Европейския съюз. Въпреки това 10 страни (и Украйна преди днешното гласуване) не са утвърдили съглашението.

Въпреки че Украйна се причисли към Истанбулската спогодба през 2011 година, ратификацията на документа беше забавена от митинги на църкви и консервативни политици поради термина " джендър ", употребен в нея.
 Турция публично напусна Истанбулската спогодба
Турция публично напусна Истанбулската спогодба

Ердоган разгласи решението за това още през март
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР