Върховната Рада на Украйна е гласувала за ратификация на Истанбулската

...
Върховната Рада на Украйна е гласувала за ратификация на Истанбулската
Коментари Харесай

Украйна ратифицира Истанбулската конвенция

Върховната Рада на Украйна е гласувала за ратификация на Истанбулската спогодба, оповестява УНИАН.

По думите на Ярослав Железняк, заместник-председател на Комисията по финанси, данъчна и митническа политика на украинския парламент, решението е взето по време на парламентарна сесия в понеделник.

„ Парламентът поддържа утвърждението на Истанбулската спогодба (за попречване на насилието против дами и домашното насилие) “, съобщи той.

Според Железняк „ за “ са дали своят вот 259 депутати, а единствено 8 са били „ срещу “.

На 18 юни президентът на Украйна Владимир Зеленски внесе във Върховната Рада план на закон за ратификация на Конвенцията на Съвета на Европа за попречване и битка с насилието против дами и домашното принуждение (т.нар. Истанбулска конвенция).

С този документ Украйна признава, че задачата на конвенцията е да пази дамите от всички форми на принуждение, да предотвратява, преследва и отстранява насилието над дами и домашното принуждение, както и против мъже и деца (момчета и момичета).

Истанбулската спогодба е интернационално съглашение на Съвета на Европа за насилието над дами и домашното принуждение, подписано в Истанбул на 11 май 2011 г.Най-малко 34 страни към този момент са го утвърдили.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР