Върховната административна прокуратура разпореди на Министерството на регионалното развитие и

...
Върховната административна прокуратура разпореди на Министерството на регионалното развитие и
Коментари Харесай

Спешно проверяват знаците и маркировката на магистралите в страната

Върховната административна прокуратура разпореди на Министерството на районното развиване и благоустройството и Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " да извършат спешна инспекция на пътните знаци и маркировка на автомагистралите, скоростните и републиканските пътища от първи клас в страната.

Поводът е тежката злополука на Автомагистрала " Струма ", при която починаха 44 жители на Северна Македония.

ВАП желае неотложно да бъде предоставена информация по отношение на оторизирани и овластени български и интернационалните специалисти, както и цялостни данни за неправителствени организации с активност в региона на сигурността на придвижването.

Резултатите от инспекцията би трябвало да се обобщят в отчет, който да се изпрати във ВАП в най-кратък период. Той би трябвало да включва направените констатации за това дали има неспазване на използваните правила, предприетите съответни ограничения и дейности за премахване на закононарушенията и на последствията от тях, както и информация за санкциониране на отговорните лица, в това число постановени административни актове.

В случай че по време на инспекцията бъдат открити данни за закононарушения от общ темперамент, те би трябвало да бъдат изпратени на способените прокуратури и структури на Министерство на вътрешните работи, за което да се осведоми и ВАП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР