Върховната административна прокуратура е атакувала пред съда Тарифата, по която

...
Върховната административна прокуратура е атакувала пред съда Тарифата, по която
Коментари Харесай

Прокуратурата иска да се отменят таксите за винетки

Върховната административна прокуратура е атакувала пред съда Тарифата, по която организация " Пътна инфраструктура " (АПИ) събира такси за винетките, заяви lex.bg. От държавното обвиняване упорстват за цялостаната ѝ анулация. Прокураутурата твърди, че при приемането на цената не са спазени всички законови условия – при внасянето на плана не е имало претекстове, както изисква Законът за нормативните актове.

" Проектът е бил координиран с обособените министерства Съгласуването и даването на мнения не може да се одобри за осъществяване на законовата опция всички заинтригувани лица да се срещнат и изразят отзиви по предоставения план. Предложенията и мненията от министерствата не могат да се одобряват като претекстове, защото не дават отговор на условията ", показала е в митинга си прокуратурата.

Оттам настояват, че е било наложително да има претекстове или отчет с аргументация за какво се постановат промени в Тарифата, както и изложение на задачите, които се преследват.

Според прокуратуратурата не е изпълнено условието за публични съвещания с жителите, което е императивно. Държавното обвиняване счита това нарушаване за значително и упорства цялата Тарифа да бъде анулирана от съда.

Ако това се случи, анулацията няма да засегне единствено таксите за винетки. По същата Тарифа АПИ събира и редица други – за пренос, за разнообразни разрешителни и т.н.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР