Върховна касационна прокуратура (ВКП) се самосезира във връзка с публикации

...
Върховна касационна прокуратура (ВКП) се самосезира във връзка с публикации
Коментари Харесай

Върховната прокуратура се самосезира за Панаира в Пловдив

Върховна касационна прокуратура (ВКП) се самосезира по отношение на изявления в медиите по отношение на изказвания за осъществени престъпления от длъжностни лица във връзка придобиването на дружествени дялове на " Международен панаир Пловдив " АД от „ Пълдин туринвест “ АД.

По случая прокурор от ВКП ще извърши персонална инспекция по реда на член 145 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ).

За резултатите от инспекцията българската общност ще бъде навреме осведомена, оповестяват от ВКП.

Припомняме, че по-рано през днешния ден кметът на Пловдив Здравко Димитров стимулира решението общината да не апелира правосъдното решение, с което сдружението на предприемача Георги Гергов закупи каузи на варненската община.

" В момента има хора в Народното събрание, които, в случай че нямат къса памет, ще си спомнят какво се е случило. Това продължи и през 2014 година, както и през 2016 година Аз давам отговор за интервала, в който аз съм управлявал. Обжалвах два пъти решение на Общинския съвет, две сесии не се състояха. Макар и в болничен, аз бях там, само че те не се състояха. Окръжен съд в Пловдив взе решение и отпаднаха първа и трета точка на общински съветници тъкмо в тази му част и одобри предлагането да се впишат акциите и да бъде вписано в Търговския указател ", съобщи Здравко Димитров.

Димитров сподели, че се преценява със съда и след разбор от страна на екипа му са решили, че няма смисъл да се апелира в по-горна инстанция, защото по думите му решението ще бъде същото.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР