Въпросът за евентуалното членство на Сърбия в Организацията на Договора

...
Въпросът за евентуалното членство на Сърбия в Организацията на Договора
Коментари Харесай

Песков: Присъединяването на Сърбия към ОДКБ не е обсъждано

Въпросът за възможното участие на Сърбия в Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС) към момента не е включен в дневния ред, представителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи пред кореспонденти.

" Честно казано, сходен въпрос не е бил на дневен ред ", сподели представителят на Кремъл.

В същото време Песков се затрудни да отговори на въпроса дали със Сърбия може да бъде подписано съглашение , сходно на договорите за другарство, съдействие и взаимопомощ сред Русия и републиките от Донбас. " Знаете, че имаме съюзнически, доста откровени и дълбоки връзки със Сърбия. Затова, несъмнено, връзките ни би трябвало да се развиват и правната рамка ще се доразвие, само че дали ще има такива детайли, в този момент не мога да кажа ", изясни той.

Косово възнамеряваше да забрани издаването на сръбски документи , което докара до ескалация по границата със Сърбия . Бяха блокирани пътни артерии и издигнати барикади в Северно Косово. Международните старания доведоха до решението на Прищина да отсрочи процедурата по налагане на възбрана за издаване на сръбски документи до 1 септември. Сръбският президент Александър Вучич благодари на съветското външно министерство за поддръжката, напомня БГНЕС. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР