Въпросът не е просто да се направи , а при

...
Въпросът не е просто да се направи , а при
Коментари Харесай

Христо Иванов: И да заметем корупцията под килима, парламентарната аритметика няма да излезе

" Въпросът не е просто да се направи, а при правенето на публичната воля и да може ръководството да взема комплицираните и тежки решения, които му предстоят. На ръководството му би трябвало храброст и социална поддръжка. Ако заметем корупцията под килима, това няма да стане . ".

Това сподели съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в изявление за БНР във връзка опитите за сформиране на държавно управление с мандата на ГЕРБ.
 За Политическа партия е по-важна битката с корупцията, в сравнение с кабинет на ГЕРБ
За Политическа партия е по-важна битката с корупцията, в сравнение с кабинет на ГЕРБ

Ако вторият мандат пристигна при тях, ще договарят с всички, искащи да се изкорени корупцията

Според него не може да се приказва за кардинално, реформаторско или даже евроатлантическо ръководство, без да се сложи корупцията в центъра на вниманието на обществото . Това не са червени линии от дебелоглав, сподели Иванов.

Според него в обозримо бъдеще никоя политическа мощ у нас няма да може да образува независимо ръководство и за сформиране на болшинство ще са нужни 3, 4, даже 5 обединения . А това постанова търсене на допирни точки и разговор по национални цели .

Съпредседателят на Демократична България посочи, че ГЕРБ е посочила постоянен електорат от към 600 000 гласа, с който два пъти бе първа и два пъти - втора политическа мощ при изборите от последните две години. 

Според Христо Иванов Демократична България в никакъв случай не е говорила за, а се е отнасяла с почитание към гласоподавателите ѝ , само че ГЕРБ още веднъж нямат сътрудник .
 В смешки, закачки и планове за изчегъртване стартира срещата сред Има Такъв Народ и Манолова
В смешки, закачки и планове за изчегъртване стартира срещата сред Има Такъв Народ и Манолова

Тошко Йорданов: Малко е шашаво да вършим такава среща

" Извън електоралната им цитадела, има голямо публично въодушевление на неприемане връщане на ГЕРБ на власт , тъй като те не престават да се вършат да не схващат, че с тях се свързва разцъфването на българския корупционен модел ", сподели водачът на " Демократична България ".

Според Иванов до момента в който ГЕРБ не видят действителността и не поемат отговорност за нея, няма да могат да бъдат участник в управническа настройка .

" Ние слагаме принципиална алена линия. Въпросът за корупцията не може да бъде оставен за най-после. Защото това би било самопризнание, че ще крадем или ще толерираме кражбите ", безапелационен е Христо Иванов. 
 Няма нито една дефинитивна присъда за корупция за четири години у нас
Няма нито една дефинитивна присъда за корупция за четири години у нас

Това демонстрира годишният отчет на АКФ

Според него изискване за безнаказани обири е опцията законът да се ползва друго, да има толериране на едни и напън и репресии над други . " А корупцията е и необятно отворената врата за въздействие на Кремъл в България ", безапелационен бе Иванов.

Той посочи потребността от промени в правосъдната система, с цел да може тя да се произнася за корупция. Той напомни отчет на ДАНС отпреди 5 години, съгласно който министър председателят Бойко Борисов е знаел, че " Турски поток " е в интерес на Путин, не на България
 Главният прокурор Иван Гешев: Къде виждате страна
Главният прокурор Иван Гешев: Къде виждате страна

" Ние не робуваме на никакви корпоративни и частни ползи ", твърди той

" Гешев обезпечава наказателна безнаказаност на Борисов, а Борисов му обезпечава политическа безнаказаност. Ние споделяме, в случай че ГЕРБ не престават да се вършат на неразбрали, поддръжка от нас за първия мандат е безусловно невъзможна. Хеле пък с Движение за права и свободи и Делян Пеевски, който още веднъж ще е народен представител. Иначе под надписа на Народното събрание ще запишем вместо " Съединението прави силата ", " още по-голяма мощ ", сподели Христо Иванов.

Той още веднъж посочи, че поддръжката на Демократична България зависи от опцията за общи полезности и осъществяването на целите на Демократична България - ясно отношение към войната против Украйна, явен ангажимент за правосъдна промяна, и бюджет, който не подклажда инфлационния пожар.
 Властта сезира Конституционния съд за пълномощията на Гешев
Властта сезира Конституционния съд за пълномощията на Гешев

Надзорът на основния прокурор над ръководството на страната е прекомерно уголемен, съгласно Зарков

" Борисов постоянно може да се извърти. Трябва да признаят за корупционния модел и да поемат отговорност за него. Няма по какъв начин тези 12 години да ги забравим и изтрием с гумичка , обществото няма да го одобри ", сподели Иванов. И добави, че международната демократична политика познава доста способи по какъв начин партиите поемат отговорности.

Той напомни, че в 47-ото Народно събрание е опитвал да притегли ГЕРБ и останалите политически сили да вземат участие в конституционната комисия, която да работи за без значение правораздаване . " Ако бяхме почнали дружно работа при равни условия, обществено, без подмолни сделки, в този момент щяхме да бъдем доста напред в процеса на увещание на българските жители, че отчитаме действителността и България се трансформира ", сподели Иванов.

Той напомни, че основният прокурор в, без да прецизира, че.

Христо Иванов счита, че българският президент, който е боен по специалност, се пробва да подцени войната в Украйна. Иванов е изумен по какъв начин Радев вижда опит за замесване на страната ни във войната с подписването на декларацията за ускорено участие на Украйна в НАТО, а останалите 9-има други президенти не виждат такава опасност за личните си страни. Иванов подсети, че самият Путин, в речта си при подписването на указа за анексирането на четири украински територии, съобщи, че войната е против Запада, против цялата система на интернационална сигурност. " Затова тя е война против нас. Не можем да застанем в неутрална позиция, към която ни тласкат Румен Радев и обкръжението му, с която се излагаме доста повече на риск. Тя уголемява въздействието на Путин и у нас ", безапелационен е Иванов.

Съпредседателят на Демократична България посочи потребността от обща позиция на цяла Източна Европа, на НАТО и Европейски Съюз и от принуждаването на съветския президент Владимир Путин към мир .

Според Иванов двете страни (Русия и Украйна) явно нямат никакво желание да договарят, турският президент Реджеп Ердоган, определен и признат от двете страни за медиатор, споделя, че войната не може да завърши без Путин да върне цялата заграбената територия . А новата политическа мощ, победила на изборите в Италия, първо заявява поддръжката си за Украйна .
 Ердоган изиска да се срещне с Путин
Ердоган изиска да се срещне с Путин

Двамата са разговаряли по телефона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР