Въпреки заповедите на кмета на община Русе за забрана на

...
Въпреки заповедите на кмета на община Русе за забрана на
Коментари Харесай

Русенци не спазват забраната за къпане в Дунав

Въпреки заповедите на кмета на община Русе за възбрана на къпането в Дунав, всяко лято смелчаци подценяват риска от произшествия и постоянно влизат във водата. А реката е рискова даже за опитните плувци и всяка година взима жертви. Първата за това лято е 13-годишно момче. От общината молят най-много към родителите да упражняват надзор над децата си.

Русе

Тази година поради ремонта на кейовата линия, по този начин нареченият Конски плаж е ненаселен и русенци вървят да плуват най-много в региона под Парка на младежта и хижа „ Приста ”.

Корнелия Маринова: Има някои от мъжете, които плуват навътре+ те са плувци, другояче ние не влизаме въобще.
Общинското профилирано звено за надзор, защита, публичен ред и сигурност следи за спазването на заповедта и може да постанова наказания на нарушителите в размер от 2 до 50 лева Глобени има, само че те са необичайност. На процедура контролът се реализира мъчно.

Спасимир Димитров – шеф на Дирекция „ Обществен ред и сигурност ” – община Русе: За страдание практиката демонстрира, че това не е допустимо, първо заради огромните територии, които не могат да бъдат охранявани от лимитирания брой чиновници, с които разполага профилираното звено, а и най-често нарушителите са невръстни деца.
Вместо да не разрешават на децата си да влизат в реката, постоянно самите родители ги насърчават, споделя още Спасимир Димитров. Според него глобите няма да спрат хората да се къпят в реката, макар нещастните случаи, по тази причина моли към повече схващане.

Спасимир Димитров – шеф на Дирекция „ Обществен ред и сигурност ” – община Русе: Самата река е доста рискова. Променливото равнище на Дунав основава смяна в дъното на реката, водовъртежи, дънни ями, плаващи дървета.
Освен в Дунав, кметската заповед не разрешава къпането в река Русенски Лом и в неохраняемите язовири.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР