Въпреки все по-големите усилия на Запада, Русия под ръководството на

...
Въпреки все по-големите усилия на Запада, Русия под ръководството на
Коментари Харесай

Economist: Путин изглежда печели войната в Украйна - засега

Въпреки все по-големите старания на Запада, Русия под управлението на президента Владимир Путин наподобява като победител в спора в Украйна - към този момент , отбелязва The Economist. 

Президентът на Русия направи доста за да засили властта си. Той набира военни доставки от чужбина и насърчава глобалният юг да се обърне против Америка. Най-важното е, че той интензивно подкопава убеждението на Запада, че Украйна може и би трябвало да излезе от войната като процъфтяваща европейска народна власт.

Западът може да направи доста повече, с цел да разочарова Путин. Ако реши, може да разположи промишлени и финансови запаси, които превъзхождат тези на Русия . Фатализмът, самодоволството и шокиращата липса на стратегическа визия обаче пречат, изключително в Европа. Заради себе си, както и поради Украйна, Западът незабавно би трябвало да се отърси от летаргията си.

Причината успеха на Путин да е допустима е, че успеха е обвързвана с устойчивост, а не с завладяване на територия. Никоя войска не е в положение да изгони другата от земята, която управляват сега. Контраофанзивата на Украйна е в застой., град в региона на Донбас. Това към този момент е война на безсилие и може да продължи доста години.

Бойното поле обаче оформя политиката. Инерцията въздейства на морала. Ако Украйна отстъпи, недоволството в Киев ще стане още по-силно. Както и гласовете на Запад, които споделят, че изпращането на пари и оръжия на Украйна е загуба.
 Русия упреква Запада и Украйна за войната
Русия упреква Запада и Украйна за войната

Това съобщи във вторник помощникът на президента на Руската федерация Владимир Медински

През 2024 година Русия ще бъде в по-силна позиция да се бие, тъй като ще има повече дронове и артилерийски снаряди, тъй като нейната войска е създала сполучливи тактики за електронна война против някои украински оръжия и тъй като Путин ще толерира ужасяващи жертви измежду своите мъже.

Увеличаването на задграничната поддръжка частично изяснява преимуществото на Русия на бойното поле. Путин е получил н и. Той работи, с цел да убеди огромна част от световния юг, че няма огромен интерес в това, което се случва с Украйна. Турция и Казахстан се трансфораха в канали за артикули, които зареждат съветската военна машина. Западна скица за ограничение на приходите от съветски нефт посредством ограничение на цената на неговия недопечен нефт до 60 $ за барел се провали, тъй като се появи паралелна комерсиална конструкция отвън обсега на Запада. Цената на суровия нефт Urals от Русия е 64 $, което е растеж от близо 10% от началото на 2023 година

Путин също печели, тъй като е укрепил позициите си вкъщи. Сега той споделя на руснаците, че са вкарани в битка за оцеляване против Запада. Обикновените руснаци може да не харесват войната, само че са привикнали с нея. Елитът е стегнал хватката си върху стопанската система и прави доста пари. Путин може да си разреши да заплаща доживотни заплати на фамилиите на тези, които се бият и умират.
 Путин удовлетворен, Русия към този момент не била толкоз подвластна софтуерно от Запада
Путин удовлетворен, Русия към този момент не била толкоз подвластна софтуерно от Запада

Москва напредвала бързо в научните разработки, регистрира той

Изправени пред всичко това, нищо чудно, че настроението в Киев е по-мрачно . Политиката се завърна, до момента в който хората се борят за въздействие. Владимир Зеленски, президентът на Украйна, и Валери Залужни, нейният най-високопоставен военачалник, се скараха. Вътрешните изследвания демонстрират, че корупционните кавги и терзанията за бъдещето на Украйна са уязвили позицията на Зеленски измежду гласоподавателите.

Западните държавни управления упорстват, че са ангажирани с Украйна както постоянно . Но изследванията по света демонстрират, че мнозина се съмняват в това. В Америка администрацията на Байдън се бори да накара. Предизборната акция следващата година може попречи и на това. Ако Доналд Тръмп бъде определен за президент, откакто е заречен мир в къси периоди, Америка може ненадейно да спре изцяло да доставя оръжия.



Европа би трябвало да се приготвя за тази ужасна опция - и за закъснение на американската помощ, който и да е в Белия дом. Вместо това европейските водачи се държат по този начин, като че ли великодушният Джо Байдън постоянно ще ръководи.

Европейският съюз  , и, евентуално, от бюджетна неразбория в Германия. През декември Европейски Съюз би трябвало да алармира, че е подготвен да стартира договаряния за участие на Украйна. Но мнозина считат, че процесът ще бъде съзнателно занимателен, тъй като разширението е мъчно и заплашва ползи. Италианският министър-председател Джорджия Мелони беше записана (по време на шега), казвайки, че Европа е изтощена. 

До 2025 година напрежението от воденето на война може да доближи и Путин. Руснаците могат да стартират от ден на ден да се, инфлацията и отклоняването на обществени разноски към армията.

Но светът не може просто седи и да се надява, че режимът му ще рухне - в това няма смисъл. Той може да остане на власт с години и в случай че го направи, може да заплаши с още война, тъй като това е неговото опрощение за вътрешните репресии и страданието на личния му народ. 
 Путин афишира кандидатурата си за нов мандат в послание към нацията на 14 декември?
Путин афишира кандидатурата си за нов мандат в послание към нацията на 14 декември?

На конференцията съветският президент ще заключи резултатите от годината
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР