Въпреки водната криза, която заплашва Североизточна България, във варненския квартал

...
Въпреки водната криза, която заплашва Североизточна България, във варненския квартал
Коментари Харесай

Хиляди кубици питейна вода изтичат в дере във Варна

Въпреки водната рецесия, която заплашва Североизточна България, във варненския квартал " Изгрев " изтичат хиляди кубични метра питейна вода. Според живеещите в региона, казусът е от години, само че досега не е отхвърлен, макар десетките сигнали на жители.

Красимира Маркова живее покрай мястото, където питейната водата изтича напряко в дерето.

 Бургас и Варна застрашени от воден режим Виж още

" Този проблем е от повече от 6 години. Една заран отивам да карам децата на учебно заведение, стигайки тъкмо тук, на което място стоим, един шадраван изригна нагоре, падна надолу и стана една голяма дупка, дълбока 2,5 метра ", описа Маркова пред Българска национална телевизия.

От деня на първата повреда до през днешния ден тръбата е ремонтирана минимум 5 пъти, само че течът продължава.

" Идва тук групата, спешната, поставя по един дървен клин на тръбата, източват водата и до идващия път. Последният път...отведоха една тръба в дерето, дерето е на 15 метра и водата си тече непрекъснато ", споделя още Маркова.

От ВиК-Варна обаче настояват, че научили за повредата от екипа на Българска национална телевизия.

" След вашето позвъняване проверихме в нашата система. Не беше записана такава повреда от жители ", сподели Инж. Петър Карагьозов.

Шефът на ВиК-Варна съобщи, че повредата не е отстранена, с цел да не останат без вода околните курорти по време на пандемията. Течът е на магистралния тръбопровод към Златни пясъци. Тръбата е остаряла и повредите там са чести.

Изграждането на новия тръбопровод ще стартира при започване на идната година, като сега тече процедура за избор на компания реализатор. От ВиК-Варна дадоха обещание, че още на следващия ден повредата ще бъде отстранена.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР