Въпреки видимия спад на туристите по Българското Черноморие хотелиерите не

...
Въпреки видимия спад на туристите по Българското Черноморие хотелиерите не
Коментари Харесай

Плажовете – пусти, но хотелите не свалят цените

Въпреки забележимия спад на туристите по Българското Черноморие хотелиерите не считат да понижат цените. Това сподели инспекция на в. " Сега ". Заетостта на хотелите в края на юни е едвам 30%, а предходната година по това време е била към 37%. Според специалисти в сектора обстановката няма да се усъвършенства в идващите едвам няколко дейни седмици за сезона по българското море. Хотелиерите обаче отдават този факт на зловредна реклама и на офанзиви от конкурентни страни, а не на проблеми, които те самите биха могли да оправят.

По данни на Румен Драганов от Института за оценки и разбори на туризма има спад на туристите по морето от 6%. Според него страната ни е проспала възраждането на туристическите пазари в Египет, Тунис и Турция и не е направила нищо, с цел да предотврати очертаващия се неуспех на сезона. Той признава, че проблем е и неприятното обслужване, което отблъсква както българите, по този начин и чужденците.

Според Георги Николов от Българската туристическа камара хотели, които работят с руснаци и немци, регистрират по-малко записвания и това ги принуждава да понижат цените с до 15%. Според него сега няма празни хотели по Черноморието, само че ще има спад след 8 юли, когато ще стартира високият сезон. " За българите това ще бъде добре, тъй като ще получават по-добри предложения за своята отмора ", добавя Николов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР