Въпреки тубулентната глобална икономическа и геополитическа среда през 2019 година,

...
Въпреки тубулентната глобална икономическа и геополитическа среда през 2019 година,
Коментари Харесай

Милиардерите по света се увеличили с над 200 за година

Въпреки тубулентната световна икономическа и геополитическа среда през 2019 година, броят на милиардерите по света, както и тяхното общо положение се усилиха мощно, обръщайки спада през миналата година, демонстрира отчет на компанията Wealth-X, оповестен във вторник.

Броят на милиардерите по целия свят доближи 2825 през предходната година, увеличавайки се с 221 (с 8,5%) по отношение на 2018 година. Тяхното общо благосъстояние пък набъбна с 10,3%, достигайки 9,4 трилиона щатски $, демонстрира последният отчет The Billionaire Census 2020. на компанията Wealth-X, която е световен снабдител на информация за международното благосъстояние.

През 2018 година международните милиардери понижиха с 5,4% по отношение на миналата година, а общото им благосъстояние се беше свило със 7%.

Силният напредък през предходната година макар изгубената тогава инерция на международната стопанска система и при съществуването на към момента бурна геополитическа среда - в това число въпроса с Брекзит и комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай - се дължи най-много на мощния напредък на международните финансови пазари, регистрира Wealth-X.

В Северна Америка необятният фондов показател S&P 500 затвори 2019 година с растеж от 29%, софтуерният показател NASDAQ Composite се усили с 36%, а в Канада показателят TSX Composite набъбна с 19%. В резултат на това броят на милиардерите в Северна Америка се усили с 11,2% до 834, а групова чиста стойност на техните активи набъбна с 13,8% до 3,5 трилиона $, което съставлява 37% от общата сума в международен проект.

COVID-19 позлати милиардери в Съединени американски щати

В Азия облагите на пазара на акции изостанаха от тези в Съединени американски щати, само че към момента бяха постоянни. Основният китайски показател Shanghai Composite набъбна през 2019 година с 22%, а японският показател Nikkei - с 18 на 100. Така милиардерите в района набъбна с 12% до 758, до момента в който насъбраното им благосъстояние се усили с 11% до 2,4 трилиона $.

Съединени американски щати и Китай останаха първите две страни с най-вече милиардери. В Съединени американски щати техният брой през предходната година доближи 788, до момента в който Китай - 342. Двете страни също по този начин оглавяват и класацията по брой на градове с най-вече милиардери, влизайки с по три града измежду първите 15 в света.

В Ню Йорк е имало през предходната година 113 лица с чиста стойност на техните активи от над 1 милиард щатски $, следван от Хонконг с 96 и Сан Франциско със 77. Пекин се подрежда на шесто място с 57 милиардера, съгласно отчета на Wealth-X.

Докладът също по този начин преглежда и по какъв начин милиардерите се оправиха до момента през 2020 година, поради пандемията от COVID-19 и дълбокото ѝ влияние върху международната стопанска система и фондовите пазари. Предварителен разбор сподели, че над половината от първичните индустриални групи записват спад както на броя на милиардерите, по този начин и на насъбраното от тях благосъстояние през първите пет месеца на тази година, показва Wealth-X.

Но както при всички спадове има благоприятни условия за спечелили и за губещи. Така да вземем за пример броят на милиардерите и тяхното кумулативно благосъстояние, чиито промишлености се концентрират в застраховането, технологиите, бизнес услугите и опазването на здравето, се усилиха по отношение на равнището от 2019 година, до момента в който в промишлености като автомобилната, мореплаване и пакетиране, медии, текстил, облекло и първокласни артикули, както и галактическата промишленост и тази в защитата, до момента броят на милиардерите и на тяхното комбинирано благосъстояние понижават от началото на годината, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР