Въпреки своевременно информиране има държавни бази, които още не са

...
Въпреки своевременно информиране има държавни бази, които още не са
Коментари Харесай

Мариана Тошева: Държавните бази, които не са подготвени за прием на бежанци от Украйна, ще бъдат глобени


Въпреки навреме информиране има държавни бази, които още не са готови да одобряват бежанци от Украйна, като в случай че до 24 часа не се оправят, ще има санкции, заяви във Варна ръководителят на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева. Тя добави, че повече от 500 хотела желаят да одобряват бягащите от войната в страната си хора по новата стратегия, която планува страната да заплаща за тях по 15 лв. дневно без Данък добавена стойност в продължение на 3 месеца, В близо 300 от тях и сега има бежанци.

По последни данни към 28 май 291 106 бежанци от Украйна са влезнали в България, а от тях 92 8682 са останали в страната, като 56 130 са настанени в хотели и разнообразни бази. Най-много настанени в хотели бежанци от Украйна има в област Бургас - към 10 хиляди и област Варна - 7 хиляди В Добричко са към 1000. Тошева не скри, че има не малко хора, които не желаят да изоставен хотелите по морето.

Според анкета, проведена от организацията, която е обхванала 40 хиляди души, измежду потърсилите протекция бежанци от Украйна има 350 души със специфични потребности, в това число бременни, 1200 хронично заболели и 740 лежащо заболели, за които са открити бази наоколо до настоящето им местонахождение.

Останалите ще бъдат извозени с влакове и рейсове, като на следващия ден към влака от Варна до София ще бъдат закачени спомагателни четири вагона за бежанци от Украйна. Общо 200 души ще бъдат настанени на други места в страната, като 80 индивида ще слязат на гара Плевен, с цел да отидат с рейс до Рибарица, а 120 в Дупница, откъдето ще се транспортират до Паничище
Председателят на ДАБ акцентира, че тази стратегия е за три месеца, като се чака след този период хората да са си намерили работа. В област Варна това се е случило с 3000 души.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР