Въпреки скандала Апартаментгейт, съгласно публикуваните на сайта на Европейския парламент

...
Въпреки скандала Апартаментгейт, съгласно публикуваните на сайта на Европейския парламент
Коментари Харесай

Прогнозите от Европейския парламент: ГЕРБ поведе минимално на БСП за евроизборите

Въпреки абсурда " Апартаментгейт ", според оповестените на уеб страницата на Европейския парламент прогнози за европейските избори ГЕРБ поведе пред Българска социалистическа партия. Според прогнозите, партията на Бойко Борисов ще завоюва 6 места в бъдещия Европейски парламент, а Българска социалистическа партия – 5, до момента в който при започване на месеца резултатът беше еднакъв - 6:6.
Що се отнася до другите места, полагащи се на България, към този момент на трето място е Движение за права и свободи – с двама евродепутати. С по 1 са обединението " Демократична България ", Вътрешна македонска революционна организация, " Воля " и " Атака ".
В огромната картина на Европейския парламент Европейската национална партия (ЕНП) е към момента най-голямата партия, като прогнозата по отношение на началото на месеца е, че тя усилва местата си с още 7 и към този момент ще вземе 188. Партията на европейските социалисти (ПЕС) е втора, със 142 места т.е. също 7 повече. АЛДЕ са трети, със 72 места, т.е. 3 по-малко по отношение на предходните прогнози.
Нито едни от анкетите, употребявани за пресмятането на плануваните места,не е била поръчвана от Европейския парламент. Това са обществено налични изследвания на публичното мнение, оповестени от ясно разпознати национални институти в обособените страни членки. Използвани са единствено анкети от надеждни източници. Анкети, посветенина желанията за гласоподаване на Европейските избори, имат преимущество пред тези за националните избори. Когато са налични няколко анкети по време на отчетния интервал за дадена страна, наличните данни от изследванията са преизчислени в един междинен резултат за всяка партия, без използване на претегляне или спомагателна алгоритмична обработка.
Достъп до генеричните данни можете да намерите ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР