Въпреки разрива партиите трябва да имат съзнанието, че трябва да

...
Въпреки разрива партиите трябва да имат съзнанието, че трябва да
Коментари Харесай

Политологът Георги Киряков: Партиите трябва да имат съзнанието, че трябва да бъде приет бюджет

„ Въпреки разрива партиите би трябвало да имат съзнанието, че би трябвало да бъде признат бюджет. Независимо от хода на тези диалози, без значение от вероятността да има предварителни избори – непопулярното решение включва да се седне на една маса за разписване на съответния бюджет. В доста системи към този момент има дефицит на финансови средства, редуцират разноски и не знаят от къде ще вземат пари и за заплати – общественият бранш, просветителния ”. Това съобщи политологът Георги Киряков в студиото на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

Според политолога Даниел Стефанов сюжетите се сменят много бързо.

„ Най-добрата алтернатива, която имахме на масата – огромна коалиция, към този момент я няма. Голяма коалиция нормално има в моменти на рецесии. Основният проблем тук е, че няма задоволително партии, които да са съгласни да поемат отговорността и да създадат това, което би трябвало да се направи. Шест милиарда не е доста да ги отрежеш от бюджета. Българска социалистическа партия и „ Възраждане ” няма да бъдат съгласни. Не е ясно дали Има Такъв Народ ще бъдат съгласни. Тук става въпрос за доста мъчно намиране на болшинство ”, разгласи Стефанов.

Киряков счита, че в актуалната обстановка при нови избори има възможност ГЕРБ да завоюва още гласове.

„ Вероятността ПП-ДБ да имат негативи от отказаната коалиция, ще изгубят още 50-60 000 гласа. Вероятността „ Възраждане ” да има нови гласове, е още по-голяма. Те могат да станат втора политическа мощ, само че това не значи, че ще ръководят с някого ”, добави политологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР