Въпреки предизборните обещания данъците в София да не се вдигат,

...
Въпреки предизборните обещания данъците в София да не се вдигат,
Коментари Харесай

По-високи данъци за коли и сделки с имоти в София

Въпреки предизборните обещания налозите в София да не се подвигат, въпреки всичко кметът Йорданка Фандъкова предложи отчасти нарастване на ставките. То визира налога за коли, който заплащат техните притежатели, както и налога за придобиване на имущество, който визира главно покупко-продажбите с парцели и коли.

Промените в Наредбата за локалните налози и такси ще бъдат оповестени в сряда и би трябвало да бъдат признати до края на годината.

Данъкът върху покупко-продажбите ще се вдигне с 20 на 100 и към този момент ще е 3% върху цената на покупката при 2.5% сега.

Данъкът за колите ще се усили с разнообразни проценти и суми според от екологичния стандарт на колата и нейната мощ. От общината не обясниха какъв брой тъкмо притежатели ще бъдат наранени. Ръстът на налозите за колите обаче ще е сред 10% и над 40%.

Най-голямо ще е повишаването за най-старите и най-мощни коли. Така за кола на 23 години с категория Евро 2 и мощ от 149 киловата (200 конски сили) следващата година ще се заплащат 326 лв. налог при 222 лв. през тази година. При по-новите и екологични коли от стандартите Евро 5 и Евро 6, които са с мощ до 75 киловата (100 конски сили), налозите ще се запазят, както до момента или ще се усилят с до към 10 лв., демонстрират изчисленията на общината.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР