Въпреки пандемията от коронавируса у нас са се появили 151

...
Въпреки пандемията от коронавируса у нас са се появили 151
Коментари Харесай

Икономист обясни защо у нас има повече милионери, въпреки пандемията

Въпреки пандемията от ковид у нас са се появили 151 нови милионери през предходната година. Увеличението на влоговете с над 1 млн. е рекордно, регистрираха от Българска народна банка.

" Това не са чисто нови милионери, а хора, които са имали пари, вложили са преди рецесията, само че са се отказали, с цел да не рискуват повече. Така вместо в вложения, са взети решения за вкарване на парите в депозити ", изясни пред Българска национална телевизия икономистът Кузман Илиев.

" Милионери постоянно ще има - вижда се голяма бездна сред най-бедните и най-богатите ", разяснява икономистът Агоп Каспарян.

" В Европа и у нас трябват стопански ограничения, които да балансират неравенството ", сподели още той.

" Натрупването на пари в банковата система е дезинвестиране. Но рецесията стана опция за част от хората ", добави Илиев.

" Правителството стана главен състезател в стопанската система - хиляди хора чакат изплащания. Възможностите - или чакаме пари от държавното управление, което ще задлъжнява, или се отпускат ограниченията, с цел да може бизнесът да поеме глъдка въздух ", безапелационен бе Кузман Илиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР