Въпреки пандемията от коронавирус, в момента програмата за студентските бригади,

...
Въпреки пандемията от коронавирус, в момента програмата за студентските бригади,
Коментари Харесай

Спрени ли са студентските бригади в САЩ?

Въпреки пандемията от ковид, сега програмата за студентските бригади, която се контролира от Държавния департамент на Съединени американски щати, не е анулирана. Началото й е планувано за 13 май, а студентите са подписали договорите си с американски работодатели, имат самолетни билети и им остава само да проведат изявление за виза, написа Сега.
Попитан какво ще се случи във връзка обстановката, че хиляди студенти се готвят да пътуват на бригади оттатък океана, ген. Венцислав Мутафчийски съобщи: „ Хиляди студентите не се готвят да пътуват на никое място “. Оказва се, обаче, че стратегиите не са спрени макар тежката зараза в Съединените щати. Въпросните изявленията бяха планувани за 22 март, само че поради изключителното състояние бяха анулирани.
" Съединени американски щати не позволяват пасажери, пътуващи от страни, част от Шенгенското съглашение, до 13 април. Към момента след тази дата студентите биха имали опция да пътуват и да стартират работа за определения шеф ", споделя Станимир Найденов от консултантска къща „ Интеграл “. По думите му тези, които към този момент са закупили билети, ще имат опция да ги презаверят за по-късна дата, само че след приемането на информация от спонсориращите организации за новите им работни дати със съответния шеф.
Най-ранните пътувания са за Аляска и евентуално там ще се наложи презаверяване за по-късна дата, разясняват консултантите. " Дейностите, свързани с подготовката по заминаването на студентите, не престават както от страна на Usit Colors, по този начин и от страна на американските ни сътрудници. Работните разрешителни с дати преди 11 май ще бъдат поправени и преиздадени за по-късни дати по административен път ", са написали в уеб страницата си и от организацията за пътувания Usit Colors. Относно самолетните билети Станимир Найденов от " Интеграл " разяснява, че самолетните компании са в развой на уеднаквяване на политиките си за възобновяване на суми при настъпването на обстановка отвън техния надзор, като следва да бъде предоставена детайлна информация, съобразена със обстановката. Същото се отнася и за спонсориращите организации, с които от консултантската къща работят – процесите на всички тях се въздействат от динамичното развиване на обстановката с ковид.
Студентът може да се откаже, само че ще търпи неустойки съгласно това по кое време се е отказал. Посредническата организация признава, че в договорите няма клаузи за форсмажор. " Това е международна изключителна обстановка. Нямало е по какъв начин тя да бъде планувана преди октомври, ноември и декември предходната година, когато са сключвани главно договорите по програмата. Затова и за тази стратегия ситуацията е в действителност изключително. Поради което чакаме, в случай че програмата бъде анулирана, да получим указания от Държавния департамент и спонсориращата организация ", споделят оттова.
На паниките, че Съединени американски щати са най-засегнатата страна сега, медиаторът отвръща, че младежите ще пътуват със здравна застраховка, " която подсигурява професионално лекуване и застраховане на всички нужни за лекуването действия, в случай че студентът се разболее в Съединени американски щати, в това число и от ковид ".
Ако програмата бъде прекъсната от Съединени американски щати, а българската страна е покрила всичките си задължения, изискванията за вероятно възобновяване на сумите ще зависят от американската спонсорираща организация. „ Ето за какво неведнъж повтаряме, че би трябвало да се изчака началото на програмата и събитията, при които тя ще се случва. В сегашния миг в осъществяване на договорите всички дължими суми от българска страна са преведени на спонсориращите американски организации. Сиреч, в случай че Съединени американски щати не могат да ги одобряват и да обезпечат работа по работната оферта, влизаме в хипотезите на неустойки ", споделят още консултантите. И предвиждат, че поради изключителната обстановка в целия свят процесът на вероятно връщане на пари ще е въпрос на договорености, които евентуално ще могат да се случат след 13 май.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР