Въпреки невероятния напредък в науката и фармацията, за много хронични

...
Въпреки невероятния напредък в науката и фармацията, за много хронични
Коментари Харесай

Истината за кетонната диета или защо е важно да прилагаме лечебния глад

Въпреки невероятния прогрес в науката и фармацията, за доста хронични заболявания към момента няма лек.

Ясно е, че същинското решение за лечението на рака и други заболявания не е хапче, а в  регулацията на метаболитните процеси  в тялото.

В актуалното западно общество хората се радват на обилие от храни, непознати за нашите предшественици, или такива, които са били употребявани много рядко.

Все повече изследвания демонстрират, че раковите кафези се хранят главно от захар, която също по този начин способства за развиването на инфекциозна среда. С две думи  захарта покачва риска от рак и заболявания . А ние я консумираме всекидневно под една или друга форма.

Какво съставлява кетонната диета и по какъв начин работи?

Етническата група на ескимосите постоянно се преглежда като образец за това по какъв начин нисковъглехидратната диета подтиква организма да гори мазнини вместо захар и глюкоза. Този развой се назовава кетоза. При него тялото генерира сила като гори кетони, а не въглехидрати.

Кетоните се метаболизират от мастните киселини в черния дроб и създават сила. Когато в тялото няма задоволително високо равнище глюкоза, която е първият му източник на гориво, стартират да се създават кетони. Този източник на сила е превъзходен за невроните, защото може да минава от кръвния поток в мозъка.

Кетозата е развой, който човешкото тяло развива преди доста години, когато храната е била нищожна. Но и в днешно време всеки може да вкара тялото си в режим на кетоза, като ограничи приема на въглехидрати до 80 г на ден, а протеинът до 1,2 г на кг тегло. При процеса на акомодация на тялото към този режим, хормонът, който е главен за кетонния метаболизъм, става доста по-ефективен.
 6 най-чести неточности, които позволяваме при кето диета  6 най-чести неточности, които позволяваме при кето диета  6 най-чести неточности, които позволяваме при кето диета  6 най-чести неточности, които позволяваме при кето диета
Как раковите кафези гладуват от кетонната диета?
 Съвършенство в шишенце - LLUMS Forever Flawless Edna предлага Съвършенство в шишенце - LLUMS Forever Flawless
Ученият Ото Варбург открива, че раковите кафези употребяват силата, създадена от ферментацията на глюкоза в тялото. Доктор Зийфрид и други учени, които учат раковите болести, са единомислещи, че раковите кафези се хранят също и от ферментацията на аминокиселината глутамин. Или с други думи, въглехидратите се разграждат в глюкоза, която подхранва раковите кафези. Ако лишите тялото си от въглехидратите, раковите кафези стартират да гладуват.

Раковите кафези са доста разнообразни от здравите. Те имат към 10 пъти повече инсулинови рецептори, което им разрешава да гълтам големи количества глюкоза от кръвния поток за доста малко време. Колкото повече въглехидрати приемате, толкоз повече ще се популяризират раковите кафези. В този ред на мисли, не е изненадващо, че най-нисък % излекувани от рак са пациентите с висока кръвна захар. От друга страна, раковите кафези имат повредена митохондрия и не могат да създават сила от мастни киселини.

 Thinkstock

Периодичното недояждане и битката с рака

Кетонната диета е още по-ефективна, когато е съчетана с от време на време недояждане, тъй като то усилва производството на кетони и може да накара раковите кафези да гладуват. А пациентите в напреднал етап могат да създадат пречистване с лимонова вода в продължение на три до седем дни.

В днешно време множеството хранителни режими и фитнес диети предлагат хранене по пет пъти дневно, което не разрешава на клетките да гладуват, поддържа високи равнища на инсулин. Това от своя страна води до заплаха от напредък на раковите кафези.

Съществуват разнообразни типове от време на време недояждане според от прозореца от време, в който се яде – 4 часа или 8 часа. По този метод тялото се подтиква да създава кетони, с цел да създава сила. 20-часовото недояждане е извънредно уместно за заболели от рак.

 Thinkstock

Кои храни са разрешени?

Кетонната диета залага на храни, богати на здравословните мазнини. Това са авокадо, кокосово масло, масло, студенопресован зехтин, яйца, сурови ядки и семена. Също по този начин може да консумирате нисковъглехидратни зеленчуци – зеле, селъри, карфиол, брюкселско зеле, аспержи, броколи, кейл, спанак. Източниците на протеин са – дивечови меса, пасищно говеждо, пасищни пилета, риба и морски блага, пълномаслени млечни артикули от пасищни животни, ферментирали млечни артикули.

Поддържането на алкална среда в организма е значимо за отслабването на раковите кафези. Приемът на органични киселини, антиоксиданти и ензими ще ви помогне да постигнете такава среда.
 5 звезди, които се подложиха на кето диета и са повече от удовлетворени  5 звезди, които се подложиха на кето диета и са повече от удовлетворени  5 звезди, които се подложиха на кето диета и са повече от удовлетворени  5 звезди, които се подложиха на кето диета и са повече от удовлетворени  image2_16x9.png Плутон е в Народоосвободителна въстаническа армия ЕРА: какво да чака всяка зодия през идващите 20 ГОДИНИ На фокус
Както високовъглехидратната диета, по този начин и несъразмерният банкет на протеини подхранва растежа на раковите кафези. Кетонната диета предлага сдържан банкет на протеини от чисти източници. Тя е високомазнинна със 75 % здравословни мазнини, 20 % протеин и единствено към 5 % въглехидрати. Този висок % мазнини разрешава на тялото да се усеща заситено с оптимални равнища на инсулин.

Ако решите да се отдадете на този хранителен режим, е добре да приемате  висококачествени хранителни добавки , които да не са синтетични. Добре е да включите мултивитамини, пробиотици и най-много омега-3. Омега-3 са извънредно потребни за човешкия организъм, само че и са с потвърдено деяние против раковите кафези.

*Екипът на Edna.bg ви поучава преди да стартирате какъвто и да е по-специфичен хранителен режим, да се консултирате с здравно лице.

 Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР