Въпреки нагласите, че на националния празник 3-ти март Румен Радев

...
Въпреки нагласите, че на националния празник 3-ти март Румен Радев
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Радев отсвирил евродепутатите на БСП

Въпреки настройките, че на националния празник 3-ти март Румен Радев ще анонсира дълго чакания партиен план, президентът и този път е дръпнал ръчната спирачка на бъдещата си групировка, научи Lupa.bg от осведомени на „ Дондуков ” 2.

От този ход най-разочаровани били актуалните евродепутати на Българска социалистическа партия, които се надявали на идните евроизбори през юни да се трансферират в неговата листа и по този начин да удължат престоя си в Брюксел с още най-малко пет години.

Държавният глава обаче ясно и изрично отсякъл, че в този момент няма подготвеност да започва партията.

Всъщност той бил извънредно неудовлетворен от някои социалисти, пратеници в европарламента, и изключително от Петър Витанов. Водачът на алената група участваше ефективно в самодейността в отбрана на 3-ти март, само че по-късно концепцията рухна. Инициативният комитет за провеждането на референдум за запазването на 3-ти март като народен празник събра към 280 хиляди подписа, внесе заявление в Народното събрание, само че след това се отхвърли да продължи процедурата.

Радев не одобрявал непрекъснатото вторачване на Витанов в Българска социалистическа партия. „ Пепи непрестанно се занимава с драмите с Българска социалистическа партия, той ляга и става единствено с това. А президентът чака по-голямо многообразие от тематики и то такива, които са национално значими ”, обясниха пред Lupa.bg хора от обкръжението му.

Самите евроизбори като развой изобщо не представлявали интерес за президента, тъй като не му носели нищо – той гледал на тях като на трамплин за персоналната кариера на избрани лица и нищо повече.

Единственото, което можело да го предизвика да даде зелена светлина за партийния план били възможни предварителни парламентарни избори, където можел да разбърка картите на сглобката.

Освен това кръговете към президента надалеч не били сплотени и той се чудел по какъв начин да се оправи с боричканията посред им. Най-приближените му хора водели борба кои да намерят челно място в разните изпълнителни препоръки на неродената групировка. 

Все отново изненади не били изключени предвид на възходящата интензивност на острието на Движение за права и свободи Делян Пеевски. През последните седмици той показва масирана и много нападателна офанзива по отношение на Румен Радев за да го извади от равновесие и да го тласне към някакъв емоционален ход.

Един от най-лоялните на Румен Радев пък - някогашният шеф на кабинета му Иво Христов, също загатна, че е време за действителен политически план:

" Има нужда от това Румен Радев да направи партия. Дори от дълго време трябваше да бъде основана такава партия. Българите имат потребност от опция. Не става въпрос единствено за президентска партия - а въобще за нови хрумвания и посланичество ", 

разяснява той пред БНР безусловно преди два дни. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР