Въпреки началото на Свещения месец Рамазан, мюсюлманската общност спази всички

...
Въпреки началото на Свещения месец Рамазан, мюсюлманската общност спази всички
Коментари Харесай

Отварят за молитви джамиите във Варна и страната


Въпреки началото на Свещения месец Рамазан, мюсюлманската общественост съблюдава всички рекомендации на Националния действен щаб и решенията на Висшия мюсюлмански съвет. В молитвените храмове, групови богослужения не се правиха.

След петъчната молитва на 15.05.2020 година всички джамии се отварят за групови богослужения в цялата страна.

Варненското районно мюфтийство издаде заповед, състояща се от 11 точки за ограничения за сигурност, които са съобразени с решението на Военноморски сили.

Във Варна ще действат трите джамии, намиращи се в кв. Аспарухово (дж. Сесевмез), региона на Колхозния пазар (дж. Азизие) и региона на ЖП Гара (дж. Хайрие).

Предстоящите огромни празници, като свещената нощ Кадир и сутринта на Рамазан байрам ще бъдат отслужени при съблюдаване на строги ограничения.

Районно мюфтийство - Варна ще направи всичко допустимо за равномерното разпределени на потока от хора в трите варненски джамии.

Очаква се във Варна и региона всички чиновници и доброволци да се оправят с безвредното прекосяване на празниците и протичането на богослуженията след месец Рамазан, оповестиха от пресцентъра на Районно мюфтийство във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР