Въпреки големия студ, хиляди руснаци чакат, за да се подпишат

...
Въпреки големия студ, хиляди руснаци чакат, за да се подпишат
Коментари Харесай

Този човек ли е най-голямата заплаха за властта на Путин

Въпреки огромния мраз, хиляди руснаци чакат, с цел да се подпишат в поддръжка на Борис Надеждин, който значително е чужд на необятната общност, предава Агенция Франс Прес.

Причината, заради която са там, е, че някогашният народен представител, който произлиза от демократичната съпротива и беше непосредствен до екзекутирания в центъра на Москва през 2015 година Борис Немцов, съобщи, че е срещу съветската атака в Украйна.

Досега Борис Надеждин, който има и връзки в границите на режима, не е бил обект на репресиите, унищожили съветското гражданско общество, след нашествието в Украйна през февруари 2022 година



По време на спор с към този момент прогонената съветска журналистка Юлия Латинина, той удостовери поддръжката си за мира и желанието си да постави завършек на войната, в случай че бъде определен.

През последните месеци той беше оповестил, че Русия би трябвало да " избере нов президент " и дефинира нашествието в Украйна като " съдбовна неточност " на Владимир Путин.

За да се кандидатира на президентските избори, той би трябвало първо да събере 100 000 подписа от гласоподаватели до 31 януари. Като единствено за няколко дни са събрани съвсем 85 000.

Позицията му е изключение в Русия, където съвсем всички фигури, противопоставящи се на нападението над Украйна, са избягали от страната или са вкарани в пандиза.



Останалите претенденти за президент се въздържат да изразят и най-малката рецензия към съветската атака и към Путин.

На опашката от подписали се 19-годишният студент по биотехнологии Иван Семьонов съобщи, че е пристигнал да поддържа Надеждин, тъй като е " разчувствуван от изумителните фрагменти, излъчени през уикенда в обществените мрежи, показващи толкоз доста хора, пристигнали да го поддържат ".

" За доста хора това е опция да изразят несъгласието си със протичащото се, без да се опасяват, че ще бъдат задържани или уволнени ", изясни младият мъж.

Наталия Авдеева, здравна сестра от Омск в Западен Сибир, е била в Москва, когато се е втурнала към предизборния офис на опозиционния политик. Тя била " прелестно сюрпризирана ", когато видяла толкоз огромна навалица.

" Всички сме тук в символ на взаимност, с цел да подкрепим претендента, който се опълчва на специфичната интервенция ", споделя 53-годишната жена.

Екатерина Дунцова също изрази поддръжката си за Надеждин. Тя се опита да се кандидатира за президент, само че кандидатурата ѝ беше отхвърлена със същите думи, с които съветската изборна комисия отхвърли през 2017 година на Алексей Навални.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР