Въпреки че заплатата му беше увеличена, сръбският президент Александър Вучич

...
Въпреки че заплатата му беше увеличена, сръбският президент Александър Вучич
Коментари Харесай

Кой президент получава най-ниска заплата на Балканите

Въпреки че заплатата му беше увеличена, сръбският президент Александър Вучич въпреки всичко ще получава една от най-ниските заплати по отношение на своите сътрудници в района, оповестява белградският в. " Данас ". Заплатата на Вучич ще възлиза на 170 000 динара на месец или към 1500 евро.

Председателят на административната комисия на сръбския парламент Миленко Йованов съобщи, че Законът за бюджета планува заплатата на ползвателите на бюджетни средства, в това число президента на републиката, да бъде увеличена с 12,5 % от януари тази година. В случая на Вучич това значи, че месечният му персонален приход оттук насетне ще възлиза на съвсем 1500 евро. Тази заплата към момента е по-ниска от тази на президентите на други страни в района.

С най-висока заплата в тази част на Европа е президентът на Словения Наташа Пирц Мусар, чийто приход е 3322 евро на месец, написа " Данас ".

Президентът на Хърватия Зоран Миланович получава 3000 евро за поста, който извършва. Настоящите членове на президентството на Босна и Херцеговина Денис Бечирович, Желка Цвиянович и Желко Комшич печелят 2922 евро на месец на постовете си. По заплата незабавно след тях е президентът на Черна гора Мило Джуканович, чиято заплата е 2420 евро. Президентът на Албания Байрам Бегай получава 2208 евро на месец, а заплатата на президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски е 1500 евро. 

Макар че заплатата на Вучич след покачването е напълно малко по-висока от тази на Пендаровски, сумата на получаваните от сътрудниците му заплати в Босна и Херцеговина и Албания е доста по-висока. За жителите на Сърбия обаче по-ниската заплата на президента не е особена разтуха, като се има поради, че даже половината от работещите в Сърбия не получават повече от 485 евро на месец, отбелязва вестникът. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР