Въпреки че заплатата му беше увеличена на 18 януари, сръбският

...
Въпреки че заплатата му беше увеличена на 18 януари, сръбският
Коментари Харесай

За какви заплати работят лидерите на Западните Балкани?

Въпреки че заплатата му беше увеличена на 18 януари, сръбският президент Александър Вучич въпреки всичко ще получава най-ниската заплата от всички свои сътрудници в района и тя ще възлиза на към 170 000 динара на месец. Тя ще бъде увеличена с 12,5 % от януари тази година, което значи, че месечният му персонален приход оттук насетне ще възлиза на съвсем 1500 евро.

Тази заплата към момента е по-ниска от тази на президентите на други страни в района. С най-висока заплата в тази част на Европа е президентът на Словения Наташа Пирц Мусар, чийто приход е 3322 евро на месец.

Президентът на Хърватия Зоран Миланович получава 3000 евро за поста, който заема. Настоящите членове на президентството на Босна и Херцеговина Денис Бечирович, Желка Цвиянович и Желко Комшич печелят 2922 евро на месец на постовете си.

Веднага след тях е президентът на Черна гора Мило Джуканович, чиято заплата е 2420 евро. Президентът на Албания Байрам Бегай получава 2208 евро на месец, а заплатата на президента на Северна Македония Стево Пендаровски е 1500 евро.

Премиерът на Косово Албин Курти подвигна заплатата си с 500 евро от тази година и оттук насетне ще получава 2040 евро.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР