Въпреки че вече не е на върха в средна категория

...
Въпреки че вече не е на върха в средна категория
Коментари Харесай

Славната кариера на Майкъл Биспинг в цифри

Въпреки че към този момент не е на върха в междинна категория на Ultimate Fighting Championship (UFC), Майкъл Биспинг не забавя темпото и в събота ще се изправи против спечелилия от "The Ultimate Fighter 17 " Келвин Гастелум в главната борба на събитието на UFC в Шанхай.

В тази борба британеца ще влезе без цялостен предварителен лагер, защото единствено преди седмица се съгласи да замести титуляра Андерсон Силва, откакто бразилеца бе изваден от бойната карта от Американската антидопингова организация (USADA), откакто стана ясно, че е дал позитивна допинг проба, която е била взета от него на 26-ти октомври.

Като една от най-успешните фигури в спорта, Биспнг защитаваше купата си в междинна категория в UFC 217 на 4-ти ноември, само че в последна сметка я загуби от завърналата се легенда Джордж Сен Пиер. Загубата прекъсна серията от пет следващи победи на Биспинг, която бе най-дългата, откогато той стартира професионалната си кариера с връх от 14-0.

И до момента в който Биспинг се приготвя за борбата си с Гастелум, ние ви предлагаме забавна статистика в числа, която дефинира неговата кариера:

2 - Толкова за бойците в историята на UFC, които са прекарали повече от шест часа в клетката. Биспинг има шест часа, три минути и три секунди в клетката. Само Франки Едгар (6:27:49) е прекарал повече време от него.

3 - Толкова победи има в актива си британеца посредством захвати за задушаване. Биспинг отхвърли трима от първите си 10 съперника - двама посредством ключ на ръката и двамата посредством захват за задушаване (гилотина). Но британеца не е печелил посредством захват от съвсем 12 години.

7 - Толкова спомагателни бонуси след борба е спечелил Биспинг от идването си в UFC през юни 2006-та година. Биспинг има пет бонуса за "Битка на вечерта " и два бонуса за "Представяне на вечерта " на обща стойност 330,000 $.

8 - Толкова са всички, с изключение на Биспинг, които са печелили купата на UFC в междинна категория. Това са Джордж Сен Пиер, Андерсон Силва, Люк Рокхолд, Крис Уайдман, Рич Франкилн, Евън Танър, Мурило Бистаманте и Дейв Мен.

20 - Толкова са успехите на Биспинг в UFC, което го изкачва на първото място в класацията на UFC за най-вече победи. Той дели първата позиция с Джордж Сен Пиер, който също има 20 победи в актива си.

28 - Толкова са борбите на Биспинг в UFC. В тази ранглиста той също дели първото място, само че този път с Джим Милър.

38 - На толкоз години е Биспинг. Той е роден на 28 февруари 1979-а година в Никозия, Кипър.

202 - Толкова са комбинираните победи сред осемте съперника, които имат победи над Биспинг. Това са Джордж Сен Пиер, Люк Рокхолд, Витор Белфорт, Чаел Сонен, Вандерлей Силва, Дан Хендерсън и Рашад Евънс.

518 - Толкова дни Биспинг прекара като първенец на UFC в междинна категория, което е и третото най-дълго царуване в историята на организацията. Само Андрсон Силва (2,457 дни) и Крис Уайдман (888 дни) бяха на върха по-дълго време.

1560 - Толкова са забележителните удари (significant strikes), които Биспинг е пласирал в борбите си за UFC, повече от всеки различен войник в историята на организацията. Той се подрежда пред бойци като Франки Едгар (1,378), Джордж Сен Пиер (1,313), Нейт Диаз (1,210) и Евън Дънам (1,196).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР