Въпреки че слънчогледовото олио е няколко пъти по-евтино от маслото,

...
Въпреки че слънчогледовото олио е няколко пъти по-евтино от маслото,
Коментари Харесай

Как да използваме олиото, че с 1 бутилка да изкараме 3 месеца

Въпреки че слънчогледовото олио е няколко пъти по-евтино от маслото, то въпреки всичко съставлява забележителна част от хранителния бюджет на нашето семейство. Няма по какъв начин да не го използваме: прибавяме растително масло към тестото, готвим с него съществени ястия , подправяме салати… За да спестя от растително масло , ще направя всичко допустимо, а и както цената му скача непрекъснато няма по какъв начин да не се замислим и за това.

Например, преди едно семейство от 4 души харчеше по 4 бутилки слънчогледово олио на месец. Сега една бутилка е задоволителна за 2-3 месеца. Кажете, спряхте ли да готвите? В никакъв случай! Простите женски трикове оказват помощ да спестите от растително масло . Прочетете повече за тях по-долу.

Трик на производителя

Кой би си помислил, че самият производител ще ни помогне да спестим от растително масло ? Следващия път, когато отворите прясна бутилка олио, не бързайте да изхвърляте чинията с пръстен, който служи като капачка на гърлото. В последна сметка може да се употребява като дозатор.

Модерни джаджи

Дори в случай че към този момент сте се отървали от предпазителя, отново можете да спестите от олиото. За да извършите това, отрежете чучура на огромната спринцовка и направете дупка в капачката на бутилката. Поставете изрязания нос в него. Закрепете го със суперлепило, в случай че е належащо.

Домашният дозатор за многократна приложимост е подготвен! Да, не наподобява доста естетически красиво, само че на процедура е нещо незаменимо. А за хубост можете да закупите специфичен железен дозатор.

Спрей също може да помогне за пестенето на масло по време на готвене. Едно допиране е задоволително, с цел да намажете цяла тава или да подправите салата. И в действителност това са 2-3 капки масло. Част от маслото към този момент се продава в бутилка със спрей и приставката може да се употребява наново. Може да се закупи и настрана. Всеки разпръсквач ще свърши работа!

Опитните готвачи не са прекомерно мързеливи да употребяват кулинарни четки при готвене. В последна сметка те освен оказват помощ за разпръскването на олиото върху повърхността на продукта и съдовете, само че и доста го икономисват. Благодарение на силиконовата четка, няколко капки масло могат да намажат огромна тава за печене. В последна сметкае и удобно!

Как другояче да пестим олио

Говори се, че съветските готвачи са били истинските гении в спестяването на храна . Всъщност в тези дни на масата се сервирало минимално количество пържени храни. Месото и кюфтета били задушени, а гарнитурата била предимно сварена.

Така служащите в столовата освен спестявали олио, само че и се грижили за здравето на посетителите. И даже хрупкавите картофи не би трябвало да се пържат в 2 чаши врящо олио. По-добре го изпратете във фурната!

Съгласен съм, че е доста мъчно да се пести от растително масло, ако сте привикнали да го добавяте към всяко второ ядене. Нищо обаче не ви пречим да измененията леко дневното си меню. Грижливите домакини знаят, че дори вкусни бисквитки могат да се приготвят без грам масло. Човек би трябвало единствено да опита!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР