Въпреки, че силата на урагана „Офелия“ намаля, все още има

...
Въпреки, че силата на урагана „Офелия“ намаля, все още има
Коментари Харесай

В Ирландия затварят училища заради мощния ураган Офелия

Въпреки, че силата на урагана „ Офелия “ понижа, към момента има сериозна заплаха. От известно време тече усилена подготовка за бедствието, а в Ирландия са решили да вземат в действителност съществени ограничения.
Една от тях е затварянето на учебните заведения в страната, както и всички просветителни институции, за предотвратяване от най-мощния вихър регистриран толкоз надалеч на Изток в Атлантика. Решението за мярката бе взето в резултат на рекомендациите на съвещание на националната метеорологична работа. От службата оповестиха „ червена” степен на заплаха за цялата територия на републиката и предизвести за „ евентуална заплаха за живота”, когато бурята удари през днешния ден денем.
Въпреки че „ Офелия” ще отслабне с напредването си над по-студени морски води към западния бряг на Ирландия, Met Eireann предвижда „ бурни и разрушителни пориви на вятъра”. Очаква се бурята да бъде съпроводена с поройни дъждове, които да доведат до наводнения, съобщи БГНЕС.
За Северна Ирландия предизвестието е в действие от 14 до 21 ч., когато поривите напразно може да доближат до 130 км./ч. Метеорологичната работа разгласи за Шотландия, Уелс и елементи от Англия „ жълта” заплаха с „ доста мощни ветрове” и проливни дъждове в някои региони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР