Въпреки, че родителите в сливенското село Сотиря заплашиха, че няма

...
Въпреки, че родителите в сливенското село Сотиря заплашиха, че няма
Коментари Харесай

Въпреки заканата: Първи учебен ден в Сотиря ще има

Въпреки, че родителите в сливенското село Сотиря заплашиха, че няма да пуснат децата си на учебно заведение, в случай че не се ускори полицейския надзор в региона, първи образователен ден въпреки всичко ще има.
Заканата беше провокирана от трагичната гибел на 7-годишната Никол, както и последвалото блудничество с 8-годишно момиче.
Местните също по този начин упорстват да няма кратко произвеждане и понижаване на присъдите, когато става дума за тежки закононарушения. По думите на кмета Димчо Георгиев, общият брой на подписалите я е над 10 хиляди души, а на 18 септември следва петицията да бъде импортирана и в Народното събрание.
Очаква се близо 60 да са първокласниците тази година в ОУ "Паисий Хилендарски " в Сотиря, а общият брой на учениците е 420. Учебният развой ще стартира обикновено там, сподели шефът на учебното заведение Жени Георгиева.
По думите й, първи образователен ден ще има. "Родителите са безусловно спокойни, тъй като знаят, че при нас е най-сигурното място в цялото село. Изградили сме такива близки връзки със фамилиите, които ни имат вяра, тъй че ние сме сигурни, че няма да се стигни до никакви проваляния на първия образователен ден, както и митинги. "
Според Георгиева, към този момент е обезпечено засилено полицейско наличие, каквото беше настояването и на протестиращите родители, които заплашиха, че в случай че не се усили равнището на сигурност, те няма да пуснат децата си на учебно заведение. Общината работи и по инсталирането на видеонаблюдение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР