Въпреки че регулаторните органи на Съединените щати разглеждат криптовалутата като

...
Въпреки че регулаторните органи на Съединените щати разглеждат криптовалутата като
Коментари Харесай

Русия: Криптовалутите като решение срещу натиска на санкциите?

Въпреки че регулаторните органи на Съединените щати преглеждат криптовалутата като огромна опасност, Русия стартира да признава нейния капацитет и да опитва с потреблението ѝ.

Санкциите се трансфораха в нормален инструмент на страните за оказване на напън върху политическите им противници. Все отново те оказаха доста влияние и върху Русия, което подтикна страната да обмисли потреблението на криптовалута , с цел да заобиколи тези ограничавания и да прави трансгранични транзакции.

Заместник-министърът на финансите Алексей Моисеев наскоро приказва на конференция и призна, че криптовалутата, която като цяло се преглежда като, може да бъде ефикасна в избрани обстановки, да вземем за пример при външнотърговски действия.

В момента комисията на Държавна дума по въпросите на финансовия пазар преглежда законопроект. Ако бъде признат, комисията ще позволи на обособени оператори да употребяват криптовалута при външнотърговски покупко-продажби.

Използването на криптовалута за трансгранични транзакции обаче е обвързвано със обилни провокации, в това число волатилността на криптовалутите като Биткойн, която затруднява точната оценка на стойностите на транзакциите.

Освен това неналичието на регулаторен контрол в бранша на криптовалутите основава забележителен риск от измами и други незаконни действия, изключително при трансграничните транзакции, при които неприятните участници мъчно могат да бъдат разпознати и подведени под отговорност.


 


Въпреки пречките потреблението на криптовалута при трансгранични транзакции предлага обилни преимущества. Този метод може да заобиколи рестриктивните мерки на обичайните финансови системи, като по този метод обезпечава по-бързи, по-рентабилни и по-ефективни транзакции.

Потенциалното приемане на крипто в Русия за интернационална търговия бележи огромен скок за промишлеността. Макар че тези транзакции са свързани с избрани рискове и затруднения, изгодите са задоволително безапелационни, с цел да ги трансфорат в изпълним вид за страните, които желаят да избегнат глобите, да вземат участие в световната търговия или да не изостават от напредъка на Русия във възприемането на новите технологии.

Важно е да се означи, че общият крипто пазар се е свил с 3.2%, като общата пазарна капитализация на промишлеността е намаляла до по-малко от $1.3 трилиона.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР