Въпреки че ползите за здравето на лимоновата вода са предимно

...
Въпреки че ползите за здравето на лимоновата вода са предимно
Коментари Харесай

За какво помага лимоновата вода

Въпреки че изгодите за здравето на лимоновата вода са най-вече митични, има някои доказателства, че водата с лимон може да помогне за всичко - от кожата до настроението.

Проучванията са открили, че постоянната консумация на вода с лимон може да помогне със следното:

1.            Вода с лимон за кожата

Високото наличие на витамин С в лимона го прави щадяща кожата напитка.

Диетите с високо наличие на витамин С усъвършенстват външния тип на кожата, като предизвикват производството на колаген.

Питейната вода също е значима за превъзмогване на сухотата на кожата, тъй че в случай че консумирате вода с лимон всеки ден, това се брои за ежедневната ви хидратация.

2.            Вода с лимон за намаляване

Лимоните съдържат полифеноли – тип растително съединяване, което работи като антиоксидант. Полифенолите на лимона са свързани със свойствата за намаляване в някои изследвания.
Ето за какво водата с лимон е толкоз потребна
Само при положение, че имате потребност от друга причина да обичате водата с лимон, става известно, че тя може да бъде и решението на един доста непри...
Прочети повече
Приема се, че това в общи линии се дължи на способността му да въздейства върху метаболизма на мазнините. Простото пиянство на вода единствено по себе си е обвързвано и със загуба на тегло.

Добавянето на лимон към водата усъвършенства усета и може да усили вероятността да го изпиете.

3.            Вода с лимон за имунитет

Витамин С в лимоновата вода оказва помощ на клетките да се борят с патогените, както и предизвиква интензивността на тялото за премахване на оксидантите. Това ни защищава от оксидативен стрес и заболявания.

4.            Вода с лимон за асимилиране на желязо
Тайни, които може би не знаеш за водата с лимон
Лимоните съдържат калий, витамин С, фибри, няколко минерала, протеини и въглехидрати. Витамин С и биофлавоноидите, съдържащи се в лимон...
Прочети повече
Известно е, че витамин С кара тялото ви да усвоява по-добре желязото от храната, която ядете. Отпиването на малко вода с лимон дружно със зелените зеленчуци, ястието с леща или след банкет на таблетки желязо може да помогне на тялото ви да се възползва оптимално от източника на желязо.

5.            Вода с лимон за подкрепяне на храносмилането

Често се популяризира като превъзходен метод да раздвижите червата си заран, лимоновата вода се счита за добра за храносмилането.

Тази изгода е значително анекдотична, макар че доста хора се кълнат в лимоновата вода заран, с цел да детоксикират системата си и да оказват помощ за изхвърлянето на отпадъците.

Сега не забравяйте, че думата „ детоксикация “ е малко подвеждаща. Тялото нормално не се нуждае от спомагателна детоксикация, защото черният дроб и бъбреците правят чудесна работа за това сами.
Вода с лимон всяка заран - изгоди за организма
Ранните утрини са по-приятни с чаша горещо кафе. Какво обаче ще се случи с тялото ви, в случай че замените горещата кофеинова напитка с чаша с...
Прочети повече
Въпреки това, първата топла напитка съвсем несъмнено ще ви помогне да раздвижите червата си, което е значимо за попречване на запек.

6.            Вода с лимон за въодушевление

В ароматерапията е известно, че ароматът на лимон е освежителен, енергизиращ и кадърен да предизвиква позитивното въодушевление.

Освен това се приема, че вдишването на мирис на лимон може да понижи нервността, тревогата, изтощението и умората.

Така че стартът на деня с чаша ароматна вода с лимон може да значи, че стартирате с усъвършенствана вероятност.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР