Въпреки, че първите изказвания на политическите формации бяха преди всичко

...
Въпреки, че първите изказвания на политическите формации бяха преди всичко
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Най-важното е да се върне доверието на българите в демокрацията

„ Въпреки, че първите изявления на политическите обединения бяха на първо място предизборни още веднъж, бяха ориентирани към това да отговорят на упованията на личните гласоподаватели, през днешния ден виждам, че е почнал диалог по целите, които биха могли да залегнат в работата на идващия парламент.

 

Виждаме предпочитание да се върви напред, да се търси излаз от тази рецесия. Големият въпрос е, че сходен метод наподобява леко доверчив без диалог за държавно управление “, сподели Панчугов.

 

По думите му, пред двете обединения – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ има две други възможности.

 

„ Едната опция е да се каже „ вършим компромис, сътворяваме някакво държавно управление, което да вкара тези и тези политики в границите на идващите няколко месеца и плащаме цената за това, т.е. поемаме отговорността за ръководството на страната и сме наясно, че това ще докара до загуба на гласоподаватели “.

 

Другият вид е – отхвърлят и двете обединения да вършат държавно управление и би трябвало ясно да заявят какво ще вършат оттук насетне “, добави политологът.

 

По отношение на третото място на последните избори на партия „ Възраждане “, Христо Панчугов разяснява, че това не е изненада.

 

„ Твърде голямо пространство е оставено за посланията на „ Възраждане “, прекомерно огромно пространство е оставено на Костадин Костадинов, с цел да претендира, че желае в действителност да взема решение действителни проблеми на хората, защото от отсрещната страна няма никой.

 

Има нерешително говорене, има липса на поръчки за политическо ръководство.

 

За да се спре това – растежът на „ Възраждане “, е историята на триумфа – история, която е обвързвана с съответни политически решения, колкото и дребни да са те, тъй че да се убедят българските жители, че естествената политика може да взема решение техните проблеми и да се сътвори обстановка на непоклатимост, която да подкопае и да ерозира чувството за рецесия и страховете, които са в основата на гласуването за „ Възраждане “, сподели Христо Панчугов.

 

Според него, най-важното в този миг е да се върне доверието на българските жители в демокрацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР