Въпреки че няма официална поддръжка от страна на дънните платки

...
Въпреки че няма официална поддръжка от страна на дънните платки
Коментари Харесай

Финландски ентусиаст клокна Intel Core i9-9900K до 5,5 GHz с дъно с чипсета Z170

Въпреки че няма публична поддръжка от страна на дънните платки с чипсетите Intel Z170 и Z270, на процесорите Coffee Lake-S (Refresh), професионалните овърклокъри не престават да опитват в тази тенденция.

Овърклокърите откриха по пробен път, че благодарение на модифицирани UEFI фърмуери, старите дъна могат да се употребяват с шестядрените процесори с LGA1151 сокет. Финландският запалянко Luumi реши да отиде още по-далеч и разгласява видеоклип, в който сподели процеса на клокване на 8-ядрения процесор Intel Core i9-9900K, подложен на дънната платка ASRock Z170M OC Formula.



Тази дънна платка неведнъж се е доказвала като едно от най-хубавите решения за овърклокърски цели и се нейна помощ са поставяни редица върхове.

Luumi съумя да клокне процесора Intel Core i9-9000K до 5,5 GHz с помощта единствено на водно изстудяване. За инспекция на стабилността са употребявани Prime95 и Cinebench R15. Във втория бенчмрк, тестовата системата сподели над 2400 точки.



Финландският овърклокър предложи на всички, които желаят да повторят този опит, да обръщат внимание на нагряването на VRM. 8-ядреният Coffee Lake-S Refresh употребява доста повече сила, превишаваща опциите на това дъно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР