Въпреки че не винаги е ясно какво кара хората да

...
Въпреки че не винаги е ясно какво кара хората да
Коментари Харесай

Учени от Обединеното кралство разработват интелигентна лента за глава, която да спре скърцането със зъби и стискането на челюсти

Въпреки че не постоянно е ясно какво кара хората да скърцат със зъби, положението е обвързвано със стрес и безпокойствие.

Симптоми може да включва болки в лицето, шията и раменете, износени или счупени зъби, главоболие, болки в ушите и нарушен сън.

В някои случаи бруксизмът може да докара до положение, наречено темпоромандибуларно разстройство (TMD), което може предизвикват болежка и засягат придвижването на челюстта – и се пресмята, че коства на NHS повече от £3 милиарда годишно.

Изследователите споделиха, че макар разпространяването на бруксизма и обвързваните с него последствия за здравето, сега има на пазара няма налични лицензирани лекувания за бруксизъм или TMD.

Най-често употребяваните лекувания за бруксизъм включват протектори за уста или инжекции с ботокс, само че те просто облекчават резултата на бруксизма върху челюстите и зъбите, вместо да спрат неволното държание, екип сподели.

Надеждата е, че интелигентната лента за глава ще може тъкмо да открива епизоди на бруксизъм...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР