Въпреки, че на пръв поглед технологичният пазар днес е по-атрактивен

...
Въпреки, че на пръв поглед технологичният пазар днес е по-атрактивен
Коментари Харесай

Продукти много, идеи малко или как дори Apple не успява да разчупи шаблона

Въпреки, че на пръв взор софтуерният пазар през днешния ден е по-атрактивен и изчерпателен от всеки път, по-критично настроеното око елементарно ще забележи неналичието на съществени нововъведения в последното десетилетие. Докато се оправят с последствията от пандемията, дефицита на съставни елементи и възходящите индустриални разноски, огромните имена като че ли се интересуват повече от битката за потребителския $, в сравнение с да движат бранша напред с качествени промени. В резултат пазарът на смарт телефони означи най-слабо търсене за последното десетилетие, а дефицитът на хрумвания като че ли става осезателен.
Нищо не персонифицира тази рецесия на творчеството по-добре от Apple
Името Apple в миналото беше синоним на компания, която е известна със своите нововъведения, креативност и способността си да трансформира пазара със своите неповторими и авангардни артикули. От iPod до iPhone, Apple имаше опит в представянето на артикули, които трансформираха метода, по който хората мислеха за технологиите. През последните години обаче репутацията на Apple пострада и компанията към този момент не се възприема като софтуерния колос, какъвто беше.

Една от главните аргументи за това е, че компанията към този момент не се възприема като водач в нововъведенията. В предишното Apple беше известна със своите авангардни технологии и способността си да показва нови артикули, които никой не беше виждал преди. През последните години обаче, колосът от Купертино, щата Калифорния, не съумя да се оправи с темпото на нововъведенията в софтуерната промишленост. Други огромни имена като Samsung и Гугъл съумяха да пуснат нови и новаторски артикули на пазара, до момента в който Apple се приспособява постепенно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР