Въпреки че консумацията на алкохол засяга различните хора по различен

...
Въпреки че консумацията на алкохол засяга различните хора по различен
Коментари Харесай

Защо хората реагират различно при консумация на алкохол?

Въпреки че потреблението на алкохол визира другите хора по друг метод, като цяло той се всмуква бързо от храносмилателната система в кръвта. Количеството алкохол в кръвта доближава своя най-много в границите на 30 до 45 минути след консумация, съгласно Националния институт за корист с алкохол и алкохолизъм (NIAAA).

Какво обаче въздейства на това по какъв начин реагираме на приема на алкохол? Генетиката, телесното тегло, полът, възрастта, типът напитка, храната в стомаха ви, медикаментите във вашата система и вашето здравословно положение са част от аргументите.
Генетика
Алкохолът се разгражда благодарение на три ензима. Изследванията демонстрират, че другите хора могат да имат вариации на гена, който създава тези ензими. Разликите в тези ензими значат, че някои хора метаболизират алкохола по друг метод от други. Например, разнообразни равнища на ензими, метаболизиращи алкохола, предизвикват зачервяване на лицето, гадене и интензивен пулс при доста хора с източноазиатско завещание, което прави пиенето неприятно даже когато се употребяват единствено умерени количества. NIAAA споделя, че генетичните разлики в тези ензими могат да оказват помощ да се изясни за какво някои етнически групи имат по-висок или по-нисък % на проблеми, свързани с алкохола.
Телесно тегло
Степента на резултата на алкохола върху централната нервна система зависи от това какъв брой алкохол имате в кръвта си, само че и от това какъв брой кръв имате. Това е по този начин, тъй като алкохолът се популяризира в тялото посредством водата в кръвта, съгласно NIAAA. Колкото повече вода има в кръвта ви, толкоз по-разреден ще бъде алкохолът.

Като цяло, колкото по-ниско е телесното ви тегло, толкоз по-малко кръв и вода имате. Така че по-дребните хора нормално имат по-високо съответствие на алкохол в кръвта си, в случай че пият същото количество, което пие по-едър човек.
Пол
Мъжете нормално могат да пият повече алкохол от дамите със същия размер, преди да виждат резултата му. Това е по този начин, тъй като дамите имат по-малко вода в тялото си, съпоставени с мъжете с сходно телесно тегло. Тъй като алкохолът се смесва с водата, както към този момент обяснихме, дамите са склонни да имат по-висока централизация на алкохол от мъжете със същото тегло при консумация на същото количество алкохол. Жените също имат по-ниски равнища на един от ензимите, които метаболизират алкохола, тъй че алкохолът, който пият, остава в телата им за по-дълго време. Следователно, при еднообразно количество признат алкохол, органите на дамата са изложени на повече алкохол и повече от токсичните му странични артикули.
Възрастта
С придвижване на възрастта хората нормално имат по-високо съответствие на мазнини по отношение на мускули и по-малко вода в тялото си, тъй че при същия банкет на алкохол те може да имат по-висока централизация на алкохол в кръвта си, съпоставени с по-младите хора със същото тегло. В допълнение, доста възрастни хора одобряват предписани медикаменти и медикаменти без рецепта (OTC), които могат да взаимодействат с алкохола.
Каква е напитката
Хората са склонни да усещат резултата от бирата или виното по-бавно. Това се дължи на по-голямото съответствие сред вода и алкохол, съпоставени с твърдия алкохол. Въглеродният диоксид в шампанското или содата в смесена напитка пък усилва скоростта на асимилиране на алкохола, причинявайки по-бърз резултат.
Храната, която сте приели
Колко бързо се всмуква алкохолът, зависи от това какъв брой бързо наличието на стомаха минава в червата. Храните с високо наличие на мазнини лишават повече време. Ако ядете храна, изключително такава, съдържаща мазнини, преди да пиете, усвояването на алкохол ще бъде доста по-бавно от пиенето на празен корем и равнището на алкохол в кръвта ви ще бъде по-ниско.
Лекарствата, които приемате
Алкохолът може да повлияе на успеваемостта на медикаментите, в това число хапчета за сън, разредители на кръвта и някои антидепресанти и медикаменти срещу тревога, съгласно NIAAA и Националния институт за стареене. Всички медикаменти, които могат да причинят унесеност, като медикаменти срещу тревога или сън, някои антидепресанти и антихистамини и доста други, могат да усилят алкохолната интоксикация при консумация на алкохол. Не забравяйте да попитате Вашия доктор или фармацевт дали някое от медикаментите, които приемате, може да има този резултат.
Вашето физическо и прочувствено здраве
Хората, които са изтощени или мощно уплашени, постоянно имат по-силна реакция към умерени количества алкохол.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР