Въпреки че изигра изключително слабо първо полувреме и на два

...
Въпреки че изигра изключително слабо първо полувреме и на два
Коментари Харесай

"Атлетик" Билбао обърна и отстрани "Херта" от Лига Европа

Въпреки че изигра извънредно едва първо полувреме и на два пъти изоставаше в резултата, тимът на " Атлетик " Билбао реализира трагичен триумф с 3:2 при семейството на " Херта " Берлин в среща от 10-та група на Лига Европа. " Червено-белите " записаха осма победа в последните девет европейски срещи вкъщи, до момента в който немският им противник позволи проваляне в пето следващо посещение от европейските клубни шампионати и загуби всевъзможни шансове за продължение в елиминационната фаза.

Берлинчани започнаха решително на " Сан Мамес " и след няколко пропуснати шанса в 26-ата минута все поведоха. Точен бе Матю Леки, който засече хубаво центриране на Макс Мителщет. " Атлетик " не бе провел нито едно рисково нахлуване до 35-ата минута, когато обаче топката стигна до Иняки Уилямс, а той бе фаулиран от капитана Себастиан Лагекамп в наказателното поле. Паоло Талявенто отсъди дузпа, осъществена от Ариц Адурис.

--> Играта бе възобновена и единствено 60 секунди по-късно " Херта " още веднъж взе задатък. Валентино Лазаро асистира на централния нападател Дейви Зелке, който означи за пети път през сезона във всички шампионати, с колкото попадения е и Леки.

Футболистите на домакините бяха изпратени с освирквания, прибирайки се в съблекалнята на почивката, само че през втората част те демонстрираха радикално друго лице. Още при започване на втората част в игра за баските се появиха Андер Интураспе и Маркел Сусаета, които раздвижиха играта на отбора в офанзива. " Атлетик " стартира да основава състояние след състояние и в 66-ата минута стигна за повторно до изравнителен гол. Адурис се разписа от нов углавен удар, откакто още веднъж Лагекамп бе виновник за отбора от Берлин. Той блокира изстрел с глава на Баленсиага, само че го направи с ръка, която не бе прибрана компактно до тялото му. Адурис към този момент има 12 гола за сезона, 7 от които е вкарал в Лига Европа.

Домакините продължиха да са по-агресивни и търсеха триумфа по-настоятелно. Те стигнаха до надвит гол в 82-ата минута, когато светкавична контраофанзива с четири подавания бе приключена от Уилямс за 3:2. В заключителните секунди Зелке получи добра опция, само че чудесният му удар от воле бе отразен от Яго Ерерин. Стражът на " Атлетик " също имаше главен принос за триумфа със своите намеси.

Баските събраха актив от 8 точки и се изкачиха на второ място в класирането - на 2 точки пред третия " Зоря " Луганск, който в последния кръг приема отбора от Билбао в пряк конфликт за място на елиминациите. " Херта " е финален с едвам 4 точки, като германците ги чака протоколен дуел с шведския " Йостерсундс " след две седмици.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР