Искате по-нисък лихвен процент по ипотечните кредити в днешната икономика? Попитайте за тези 2 опции

...
Въпреки че ипотечните лихви може да са на триседмично дъно,
Коментари Харесай

Въпреки че ипотечните лихви може да са на триседмично дъно, те все още са експоненциално по-високи, отколкото само преди няколко години. Цените по време на разгара на пандемията се движат около диапазона от 2% до 3%. Но 30-годишен срок на 31 август 2023 г. е 7,52% - повече от двойно повече от това, което беше в скорошно време. И това е сравнително ниско, когато се измерва спрямо това, накъде може да се насочат лихвите по-късно тази година и през 2024 г.

Въпреки това има множество стъпки, които кредитополучателите могат да предприемат, за да осигурят най-добрата и най-ниска налична ипотечна лихва. Това варира от подобряване на кредитния им рейтинг до извършване на по-голяма първоначална вноска до щателно пазаруване за кредитори. Има обаче две опции, които купувачите трябва сериозно да обмислят сега – и те няма да изискват определяне на времето на пазара или изчакване кредитният ви рейтинг да се повиши с няколко точки.

Започнете, като проучите опциите си за ипотечен процент тук, за да видите за какво отговаряте на условията.

2 опции, които купувачите на жилища трябва да обмислят сега

С повишените лихвени проценти по ипотечните кредити, ограничаващи възможностите за купувачите на жилища, ето две опции, които си струва да обмислите сега:< /p>

Ипотечни точки

Ипотечни точки е термин, използван за обозначаване на таксата, която купувачът ще трябва да плати на кредитора, за да намали преобладаващата ставка. След това тази такса може да бъде включена в общия ипотечен заем или може да бъде платена от купувача, когато затвори ипотечния заем.

Въпреки че ипотечните точки няма да осигурят на кредитополучателите лихвите, които биха могли да получат през 2020 г. или 2021 г., те все още могат да направят значителна разлика, особено когато се измерват спрямо 30-годишен ипотечен заем. Така че разликата между 6,75% и 7% може да изглежда минимална, но това ще доведе до реални спестявания през идните години.

Тези спестявания обаче ще бъдат отмити, ако не планирате при оставане в закупеното жилище достатъчно дълго, за да се изравни цената на точките. Също така може да не е ценно, ако планирате рефинансиране в близко бъдеще до по-ниска ставка от тази, която може да бъде осигурена чрез захващане на ипотечните точки. Ако обаче нито един от сценариите не е приложим за вас, това може да е интелигентен начин да намалите ипотечния си процент сега.

Разгледайте опциите си за ипотека тук, за да научите повече.

Ипотеки с регулируем процент< /h3>

В среда с по-здравословни лихвени проценти с по-управляеми лихвени проценти по ипотечните кредити повечето експерти биха посъветвали да не теглите ипотека с променлива лихва. Но това не е тази среда. При толкова високи лихвени проценти, колкото са в момента, купувачите разбираемо търсят каквото и да е предимство, което могат да получат – и ипотеките с регулируем лихвен процент осигуряват това допълнително.

Лихвените проценти по ипотечните кредити с регулируем лихвен процент, известни още като ARM, са обикновено по-ниски, когато кредитополучателят изтегли заема. Те обаче ще се коригират с течение на времето и тази корекция обикновено е нагоре. Така че бъдете наясно с това, преди да подпишете пунктираната линия. Въпреки това, ако това се случи, винаги можете да рефинансирате в ипотека с фиксиран лихвен процент по това време.

Прегледайте числата и вижте какво работи за вас. По-ниска лихва (и по-управляеми плащания) сега може да си струва евентуалното рефинансиране в бъдеще.

Долната линия

Най-просто казано: Средата с ипотечния процент не е особено благоприятна в сравнение към това, което можеше да бъде осигурено само преди няколко години. Но с малко вероятната перспектива ставките под 4% да се върнат скоро, купувачите ще трябва или да се откажат от пазара на недвижими имоти като цяло, или да проявят креативност. Както ипотечните точки, така и ипотеките с регулируем лихвен процент предлагат на кредитополучателите по-добър процент сега, с поглед към подобрения в бъдеще. Те не са перфектни опции и и двете идват с присъщи рискове, но ако искате да получите по-ниска ипотечна лихва в днешната икономика, те може да са две от най-добрите ви опции.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР